Лудогорец допусна още една грешна стъпка на свой терен. Шампионите стигнаха само до равенство с Черно море пред собствена публика и могат да бъдат изместени от върха след дербито между Литекс и Левски в Ловеч в неделя. 

Двата тима завършиха 1:1, като "моряците" първи поведоха след гол на Матиа Курьор няколко секунди след началото на второто полувреме, но звездата в атаката Клаудиу Кешеру вкара петия си гол този сезон малко след това и изравни. Това беше четвърти хикс в последните пет двубоя за разградчани. 

Първата част беше равностойна и започна дори с лек превес на гостите, които явно не се притесняваха, че играят в Разград. Те стигнаха до добра ситуация само след пет минути игра, когато Мехди Бурабия се озова до аутлинията и центрира успоредно на голлинията към Матиа Курьор. 

Точно преди националът на Мартиника да прати топката в мрежата от 4-5 метра, канадският страж на домакините Милан Борян се намеси подобаващо и изби топката, за да предотврати опасността. 

Полека-лека разградчани изравниха играта и отправиха няколко изстрела чрез Клаудиу Кешеру и Марселиньо, но реални опасности за вратаря на варненци Георги Китанов нямаше. 

Така се стигна до най-добрата ситуация за тях в 18-та минута. Тогава Клаудиу Кешеру би страхотно от пряк свободен удар и прати топката в лявата греда, а след рикошета в главата на Китанов, тя беше изчистена от защитата. 

Малко след това дойде и най-спорната ситуация в мача. В 21-та минута след центриране на Симеон Райков, Курьор стреля с глава отблизо в аут. Но при тази ситуация Козмин Моци държеше с ръка Живко Петков, който имаше шанс да скочи и да бие, но реферът е видя нищо нередно в действията на румънеца и не даде дузпа. 

Около пет минути след това и домакините искаха дузпа за игра с ръка на Михаил Венков в наказателното поле, но такава нямаше и логично не получиха възможност да поведат от 11-те метра. 

Така се стигна до най-чистата ситуация за Лудогорец в 36-та минута. Тогава Джонатан Кафу беше изведен зад защитата и стреля, но в последния момент Венков се хвърли в краката му и изчисти топката на сантиметри в корнер. 

До почивката двата тима си размениха по няколко удара чрез Симеон Райков и Матиа Курьор от "моряците" и Марселиньо и Кешеру от домакините, но до попадения преди почивката така и не се стигна, а развръзката остана за втората част. 

А само как започна тя! Само 33 секунди след подновяването на играта Мехди Бурабия намери с перфектен извеждащ пас Курьор зад защитата и националът на Мартиника с прехвърлящ удар елегантно преодоля излезлия да го пресрещне Милан Борян, за да бъде открит резултатът. 

Домакините реагираха като ужилени и пробваха няколко удара от дистанция, но Върджил Мисиджан и Кешеру нямаха късмет. Но класата на румънеца си каза думата в 55-та минута, когато резултатът беше изравнен. 

Тогава Натанаел центрира перфектно от левия фланг и намери във вратарското поле нападателя. Там Кешеру имаше на гърба си Мамуту Кулибали, но го преодоля и от няколко метра разстреля Китанов за 1:1. 

Така мачът започна отначало, а домакините вече търсеха пълния обрат. Кешеру нямаше късмет да отбележи, а гостите отвърнаха с един мощен изстрел на Симеон Райков от пряк свободен удар, който приключи в ръцете на Милан Борян в 61-та минута. 

Малко след това дойде и още един сериозен шанс за Лудогорец, този път за пълен обрат. В 64-та минута отново Натанаел центрира отляво и качи топката на главата на Кешеру във вратарското поле. Неговият изстрел беше спасен от Китанов, а в ситуацията увисна отново Мамуту Кулибали. 

Гостите обаче не се отказваха и продължаваха да контраатакуват опасно. При една от ситуациите в тяхна полза Симеон Райков се оказа на добра позиция и стреля силно, но Борян отрази изстрела му. 

Домакините продължиха да са по-активни и да затягат обръча пред вратата на гостите, но не можаха да стигнат до така търсеното попадение. Контрите на "моряците" пък продължаваха да са все така опасни. Но по-чистите положения бяха за разградчани. 

Едно от най-добрите се откри пред Абел Анисе в 75-та минута, когато след центриране от корнер халфът стреля с глава към далечната греда, но топката прелетя на няколко сантиметра в аут. 

В последните минути атаките на домакините станаха още по-чести и още по-опасни. При една от тях Клаудиу Кешеру стрела с глава от около 5-6 метра след страхотно центриране на Йордан Минев, но с невероятна намеса Георги Китанов предотврати сигурен втори гол. 

При една от контрите на "моряците" в последната минута пък Вилиан Бижев се откъсна в половината на Лудогорец, но в последния момент Георги Терзиев се справи с опасността и изчисти. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха, въпреки усилията и на двата отбора и така те си тръгнаха с по точка от този двубой. Лудогорец остава на върха с 20 точки, но може да бъде изместен от там след дербито на кръга между Литекс и Левски в неделя.