Играч на мача в двубоя между Локомотив София и Ботев Пловдив стана Емил Гъргоров. Футболистът реализира победното попадение в 60-ата минута на срещата от 27-ия кръг, а читателите на Gong.bg и зрителите на Диема Спорт го определиха за Играч на мача. Той получи бутилка шампанско от капитанът на Локомотив София в този мач Божидар Митрев. Той пожела на Гъргоров да нареди още 5 бутилки.

"Беше битка и теренът не позволява да се играе добър футбол, с борбеност успяхме да победим и този гол донесе успеха", започна Бадема. 

"Включих се и мога да кажа, че с Данчо Тодоров се разбираме много добре още от времето с ЦСКА. Срещу Блекбърн е един от головете, който ще го помня цял живот.

"Ние се борим мач за мач, излизаме, побеждаваме, засега се получава, нямаме поставена цел, гониме все пак Европа, има едно настроение при нас, моите колеги ми помагат, дават всичко от себе си, аз помагам с опита си.

Ето и мнението на Божидар Митрев.

"Безценен е, колкото си по-напред толкова по-добре, играем мач за мач, даваме най-доброто от себе си", започна Митрев, изразявайки мнението си за Гъргоров .

"Труден мач беше, първото полувреме изгубихме импулс, но след това се справихме, имахме една ситуация, която реализирахме и спечелихме", каза още вратарят.