Бившият нападател на Левски и Хасково Емил Ангелов – Бабангида прекрати кариерата си. Футболистът официално обяви решението си преди днешния мач реванш от турнира за Купата на България между Хасково и Левски в южния град.

Преди началото на двубоя Емил Ангелов получи куп подаръци и поздравления, като лично собственикът на „сините“ Тодор Батков уважи вече бившия футболист.

„Чувствата ми са смесени, тъй като вече няма да мога да играя. Задава се едно ново начало за мен като треньор. Разбира се ще искам да се представя много добре, както го направих и като футболист“, коментира Бабангида.

Емил Ангелов вече работи рамо до рамо с Емил Велев в треньорския щаб на Хасково, където отговаря за нападателите на тима.

„Бях част от отбора на Левски преди години. Мисля, че е време „сините“ отново да вземат Купата и трябва да направят всичко възможно, ако не тази година, то догодина да се представят сериозно и да достигнат нивото, което отборът имаше, когато и аз играех там.“

Емил Ангелов напусна Левски по не особено приятен начин, като бе принуден близо шест месеца да тренира с юношите на отбора преди да премине в Литекс. Въпреки това обаче Бабангида заяви, че ще си купи акции от Левски.

„Тогава просто така се случиха нещата. Аз не исках да преподпиша нов договор и на този етап те така процедираха с всички футболисти. Не им се сърдя, дори напротив, мисля, че ми помогнаха“, каза още той.