Отборът на Локомотив Пловдив няма да прави промяна в програмата си по време на лагера в Турция, въпреки опита за военен преврат в страната. От клуба публикуваха специално съобщение, в което заявяват, че не се чувстват в опасност.

„Вчера бяха затворени някои възлови улици, но днес ни казаха, че всичко е нормално. Намираме се далеч от епицентъра на събитията и до нас трудно достига конкретна информация за положението. Играем по план двете контроли. Ако има промяна, ще информираме пресцентъра'',заявиха от клуба.

Локомотив Пловдив ще изиграе две контроли до края на престоя си в Турция. Черно-белите ще излязат утре (17.07) от 17:30 часа с Ал Файсали (Висша лига на Саудитска Арабия).

На (18.07) от 17.30 ч.тимът ще се изправи срещу Ал Раед (Висша лига на Саудитска Арабия).

На 19.07 (вторник) Локомотив пътува за Пловдив, където ще изкарат останалата част от подготовката си до мача с Ботев (30.07).

Днес ,,смърфовете'' тренираха необезпокоявани от напрежението в южната ни съседка.

Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм заяви, че положението в страната е изцяло под контрол. Общо загиналите в пуча са 161 души, без да се броят участниците в опита за преврат, посочи премиерът.

По-рано турските сили за сигурност арестуваха 1563 военни след опита за държавен преврат, извършен от група военнослужещи. След като бе мишена на няколко въздушни удара през нощта, турският парламент се събра тази сутрин на извънредна сесия в Анкара.

Завърналият се в Истанбул президент Реджеп Ердоган направи изявление пред журналистите. „Всички замесени в опита (за преврат) ще понесат най-сурово наказание, независимо от това какви структури представляват“. Изявлението му бе излъчено по държавната телевизия ТРТ, която възобнови предаванията си. По-рано тя бе спряна, след като метежниците обявиха програмата си в нейния ефир.