Наставникът на Левски Стойчо Стоев определи като "контрола" мача с Локомотив в Пловдив. Неговият тим спечели с 1:0, но мисли за единствения мач от значение - финала за Купата на България с Черно море другата седмица.

"Поредната контрола за нас, това видях. За съжаление, във втората шестица отборите си губят смисъла. Никой отбор не играе за нищо, поне другите отбори са мотивирани, защото играят срещу Левски." 

"За нас важен е мачът с Черно море. Определено се готвим целенасочено за него. Ще видим какво ще стане на този мач. Не знам колко да съм взискателен в тези мачове, защото не се играе с това напрежение, както трябва в една футболна среша. Това се отразява на мотивацията на момчетата, но мачът с Черно море ще е на съвсем друго ниво." 

"Първото полувреме имахме повече шансове, второто по-малко, но пък вкарахме. изпускаме с лекота положения, които в един момент могат да натежат. Топва ме подразни на полувремето и го споделих. Това, което създадеш, трябва да го реализираш", сподели Стоев пред Diema Sport. 

Той говори и за факта, че топреализаторът Антонио Аниете не можа да се разпише, както и за попадението на Владимир Гаджев, което според него е било изключително красиво. 

"Аниете не е типичен централен нападател, даже на моменти трябваше да се сменя с Боби Цонев. исках и външните халфове да влизат по-навътре, за да отварят позиции за бековете. Някои неща се получиха, други - не. Ще работим." 

"Голът ни беше изключително красив. Гаджев вкара с по-слабия крак, макар че той може и с двата да играе добре. Ние специално не сме играли само за Аниете, не ни беше подчинена играта на него. искахме да създадем положения и да вкараме." 

"С Марек ще играят основно играчи, които не са играли досега. Ясно е, че двама-трима ще влязат, защото групата ни не е голяма. Колкото до това дали Аниете ще играе, за да спечели голмайсторския приз - Купата ми е по-важна от тази награда, така че сами си отговорете", сподели още Стоев.

Накрая той говори и за контузените футболисти в тима му - Валери Домовчийски и Роман Прохазка. 

"Домовчийски има контузия в глезена от тренировка, но не е нещо сериозно. Прохазка има проблем в бедрото, не исках да рискувам и с него, затова го извадих", завърши наставникът на Левски.