Наставникът на Ботев Петър Пенчев разкри причината за отсъствието Иван Цветков от състава на пловдивчани при загубата от Лудогорец с 1:3 в двубоя от 28-я кръг на А група. Специалистът сподели, че след като е разбрал, че ще започне като резерва опитният Цветков е предпочел да остане извън групата за двубоя.

Пенчев коментира и развоя на мача, допълвайки, че пътят пред Ботев е в налагането на млади играчи.

„Ние излязохме с идеята да бъде агресивни, да се надиграваме с Лудогорец. За жалост получихме ранен гол, а това обърка нещата, но във всеки един момент бяхме офанзивно настроени. Търсехме гола. Лудогорец е сериозен отбор, с агресивни играчи“, започна Пенчев.

„Вторият гол ни пречупи. В много лош момент дойде, в края на полувремето, и това даде предимство на Лудогорец. Имах пререкания със съдиите. Специално ситуацията с втория гол от нашата позиция се вижда, че има засада. При третия гол имаше нарушение, но все пак трябва да видя повторенията. Това не отрича успеха на Лудогорец“, добави специалистът.

Колкото до неочакваното отсъствие Иван Цветков и дали с него резултатът можеше да е различен, Пенчев внесе яснота: „Цветков можеше да помогне, но това бе негово решение. Разбирайки, че няма да започне като титуляр, предпочете да остане извън групата“.

„Виждате, че се дава шанс на много млади момчета. Това е пътят пред Ботев. Смятам, че Ботев го чака добро бъдеще. Ние знаем, че имаме дефицит на определени позиции и това трябва да се оправи лятото“, завърши Пенчев.