Старши треньорът на Ботев Пловдив Петър Пенчев похвали нападателя на тима Иван Цветков след победата на „канарчетата“ над Марек Дупница с 3:0. Днес нападателят на „жълто-черните“ игра на непривична позиция, но въпреки това се представи на ниво.

„Иван Цветков е такъв футболист, че оказва положително развитие на нещата, независимо от зоната, в която играе. Той може да играе на всяка позиция в нападение. За нас Цветков е като Меси за Барселона. Той е от фундаментално значение за Ботев“, каза Пенчев.

„Използвах възможността да благодаря на футболистите, че в максимална степен изпълниха указанията, особено през първото полувреме. Точно това търсехме, да бъде агресивни и да завършваме бързо атаките. Имахме ситуации, отбелязахме два красиви гола. През второто полувреме имаше леко отстъпление, въпреки че не исках да се получава така. Мисля, че това са оптималните позиции на тези футболистите. С които разполагаме. С тях играхме в някои от контролите и затова предпочетохме да излезем по този начин днес“, каза още специалистът.