Старши треньорът на Черно море Никола Спасов остана доволен от победата ас 1:0 над Локомотив Пловдив, но логично изрази съжаление за новите контузени в състава си. Стефан Станчев е със съмнения за счупена ключица, докато Чанович и Кулибали също бяха принудително заменени.

„Мога да кажа, че съм доволен от представянето. Използвахме хора, които по-малко играят. Доволен съм от играта, свършиха с работата. Играха по начина по-които искахме да играем. Най-неприятно е, че направих три принудителни смени. Станчев има съмнения за счупена ключица. Проведохме спокойно мача. Искахме да играем по-спокойно, тъй като точките не бяха толкова важни“, коментира Спасов.

„Аз нямам и възможност да дам повече почивка на други хора. Исках да дам почивка и на Котев, но нямах този шанс повече хора да почиват. Случват се такива ситуации във футбола, но сме подготвени. Решаващ и важен за нас е мачът във вторник на същия терен. Видяхте, че през първото полувреме върнах в защита Паланков, който е типичен полузащитник“, допълни той.

Спасов коментира и предстоящия полуфинален мач реванш за Купата на България срещу същия съперник във вторник. След първия мач във Варна Черно море има солидна преднина от 5:1.

„Самият факт, че играем полуфинал е достатъчен да мотивира футболистите. Имаме определена цел – да се класираме на финала и да играем за достойнство си. В крайна сметка получаваме заплати, трябва да има покритие. Хората идват на стадиона, хората ни гледат по телевизията. Първо трябва да мине мача във вторник и тогава ще мислим за финала. Не искам да коментирам неща, които още не са се случили“, завърши Спасов.