Важен успех записа Левски в най-старото столично дерби със Славия и така удържа първото си място. "Сините" надделяха с 2:0 и се реваншираха по най-добрия начин на феновете си за поражението от Пирин в предишния кръг. 

Момчетата на Стойчо Стоев изковаха успеха си още преди почивката с попаденията на Роман Прохазка и Джереми де Ноойер. Всъщност това беше най-малкото, с което "белите" се отърваха и в крайна сметка трите точки останаха на "Герена". 

Мачът започна с тотално надмощие на "сините", но то не успя да се материализира в първите няколко минути. Умар Диаби в 6-та минута стреля, но защитник изби в последния момент, а малко след това и Георги Костадинов имаше шанс. 

В 12-та минута Мигел Бедоя го намери в наказателното поле и дошлият от Берое халф стреля с глава. Топката обаче прелетя малко над вратата и това положение не се увенча с попадение. 

Но този натиск на домакините нямаше как да не доведе до гол. И това се случи в 16-та минута. Тогава дебютиращият повторно с екипа на Левски Йордан Милиев намери Мигел Бедоя зад защитата, Марио Кирев го пресрещна и изби, но Роман Прохазка с прекрасен прехвърлящ удар от над 20 метра вкара за 1:0. 

След това попадение "сините" държаха инициативата, но положения липсваха. Славистите действаха на контри, като при една от тях създадоха разбъркване в наказателното поле на противника, но след няколко карамбола топката беше изчистена. 

"Белите" имаха претенции на два пъти към съдиите. Първо тяхна атака, при която Жереми Манзоро излизаше сам срещу вратаря, беше спряна със засада, а малко след това Емил Стоев падна в наказателното поле след съприкосновение с Милиев, но реферите и този път бяха безмълвни. 

"Сините" продължиха да са по-инициативни и това доведе до второ попадение на тяхната сметка още преди почивката. Отбеляза го халфът Джереми де Ноойер, който увенча страхотната си игра и с попадение. 

В 41-та минута страхотна многоходова комбинация завърши с второто попадение. Тя беше започната от Аймен Белаид, който пусна към Веско Минев на левия фланг, а той изведе Мигел Бедоя. Испанецът пусна хитро към непокрития в наказателно поле холандец и той без замисляне вкара за 2:0 с превъзходен удар. При този резултат впоследствие дойде и почивката. 

След подновяването на играта Левски беше отново далеч по-активен. Домакините можеха да решат всичко в 47-та минута, когато претендираха за дузпа за игра с ръка на Стефан Велков, но реферът не видя нарушение и си замълча. 

Последваха още няколко хубави атаки на "сините", които обаче завършиха с фрапантни пропуски на Джереми де Ноойер, Умар Диаби и Мигел Бедоя. Всичко това се случи в рамките само на две минути - между 60-та и 62-та минути. Тогава обаче нито веднъж топката не беше в очертанията на вратата, а тя летеше леко встрани от нея. 

След това домакините понамалиха оборотите и се задоволиха само с това да държат инициативата и да не позволяват на съперника да създава голови ситуации пред Йоргачевич. Тази тактика даваше резултат, а при атаките си левскарите направиха няколко пропуска чрез Бедоя и Прохазка. Нови голове обаче така и не падаха. 

В последните малко повече от 15 минути на терена се появи Владимир Гаджев, за когото това беше първи мач след контузията му през септември. Той се отличи с един удар в 79-та минута, но Марио Кирев улови безпроблемно. 

Славистите нямаха много идеи в атака и едва в последните минути Жереми Манзоро центрира хубаво от пряк свободен удар, но Аймен Белаид изчисти в корнер. В крайна сметка повече попадения не паднаха и левскарите се поздравиха с важен успех. 

Така те събраха 34 точки на върха на класирането и водят с три повече пред Лудогорец и Литекс. Славия пък си остава на шестата позиция с 22 точки и вече се утвърждава в средата на таблицата. 

Ето и на кои играчи като титуляри ще разчитат двамата треньори: 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Йордан Милиев, Аймен Белаид, Георги Костадинов, Живко Миланов, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Умар Диаби;

Резерви: Александър Любенов, Мики Орачев, Александър Александров, Владимир Гаджев, Радослав Цонев, Линел Китамбала, Денис Махмудов;

Славия: Maрио Кирев, Антон Карачанаков, Костадин Дяков, Димитър Пиргов, Стефан Велков, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Владимир Семерджиев, Емил Стоев, Джереми Манзоро, Дуде Ндонгала

Резерви: Георги Петков, Пламен Крачунов, Мартин Дечев, Иван Вълчанов, Петър Атанасов, Ивайло Димитров, Матийо Мансе.