Левски ще започне лятната си подготовка на 13-и юни на стадион "Георги Аспарухов", когато ще бъдат проведени кондиционните и медицински тестове на футболистите. Два дни по-късно, на 15-и юни, "сините" заминават на дълъг подготвителен лагер в Правец, който ще завърши на 7-и юли - седмица преди първия евромач на Левски.

Левски ще заложи на физическа подготовка в първата седмица от лагера си в Правец, а след това "сините" ще изиграят и няколко контроли, но съперниците за тях ще бъдат обявени от клуба на по-късен етап. Очакват се и три нови попълнения в отбора, както беше обещано от ръководството преди края на настоящия сезон.

Левски ще започне участието си в Лига Европа от втория квалификационен кръг, след като ЦСКА спечели купата на България, но няма лиценз за международни мачове. Мачовете на "сините" са насрочени за 14-и и 21-и юли, като два дни след реванша започва и новият сезон в българската футболна "А" група, в какъвто и формат да бъде тя.

Левски ще бъде непоставен във втория квалификационен кръг, а отборите с най-големи коефициенти и евентуални съперници на вицешампионите на България са Генк (Белгия), Марибор (Словения), Макаби Тел Авив (Израел), Аустрия Виена (Австрия), Партизан Белград (Сърбия), Макаби Хайфа (Израел), ХИК Хелзинки (Финландия) и други./БТА