Данило Асприля логично бе избран за „Играч на мача“ Литекс – Монтана, след като реализира и двата гола за своя тим за успеха с 2:1. Нападателят на „оранжевите“ призна, че целта на тима през сезона е спечелването на титлата в А група.

„Първо да благодаря на Господ, че спечелихме този мач срещу наистина добър отбор като Монтана. Радвам се и за себе си, че вкарах два гола. Аз не пия алкохол, така че събирам бутилките, за да празнуваме някой ден с приятелите ми“, коментира Асприля след като получи наградата си за „Играч на мача“.

„Ники Колев ми подаде отличен пас, навлязох в пеналта и противниковият футболист ме подкоси. Мисля, че имаше чиста дузпа. Не сме се обезкуражили от изравнителния гол на Монтана. Не сме се отчайвали нито за миг. Знаехме, че можем да спечелим този мач“, каза още звездата на Литекс.

„Винаги когато вкарам гол искам да изразя радостта си по различен начин, но в този момент радостта е много голяма и понякога не мисля какво правя. Хубаво е когато се вкара гол да се зарадват феновете, да има шоу. С всеки изминал ден се чувствам по-добре. Искам да се доказвам и затова се получават нещата. Така се получава, чувствам се перфектно. С отбора всичко е наред. Още от началото сме си поставили цел да се борим за първото място. Целта ни е титлата и на всяка цена се опитваме да спечелим всички мачове“, завърши Асприля.