Наставникът на Хасково Емил Велев отдаде загубата от Левски с 0:8 на фрапантните грешки в защита. Според него, до тях се е стигнало поради липса на опит, а и малшанс.

"Имахме идеята да дойдем на "Герена" и да играем футбол. Бяхме неузнаваеми в защита. Допуснахме детински грешки в тази зона. Трябва да гледаме за следващия двубой срещу Славия и ако може, да спечелим някакви точки."

"Не мога да си обясня тази разконцентрираност в нашата защита. Логично се стигна до тази разлика от осем гола. Допуснахме леки голове. Това отдавам само на напрежението, което имаше във футболистите."

"Като цяло се опитвахме да пресираме Левски. Уцелихме греда, имахме положения, но във футбола се броят головете. Разликата и след днешния кръг ще си остане такава. Ще се опитаме да променим някои неща в линията на защитата. Отново ще се стремим да атакуваме. Ще се опитаме да пресираме отбора на Славия", заяви Велев

Според специалиста, тази загуба е изненадваща за всички в клуба и никой не е очаквал толкова тежък погром.

"За всички нас е изненадваща тази загуба. Не знам защо прегоряха така момчетата. допускаха комични ситуации. Не, че Левски са направили нещо страхотно, просто им липсваше концентрация. В атака нещата се получаваха, но пък за сметка на това, те отбелязаха головете. Това е вече липса на опит." 

"По друг начин изглеждахме в контролите, но в официалните мачове е съвсем друго. Отдавам всичко това на неопитност, а и на липса на шанс. Още при първия гол наш човек се размина, а това повлия на другите 6-7 човека, наредени в линия." 

"Затова направих и двете смени до 30-та минута, обърнахме защитата, но явно и това не можа да ни помогне. Не вярвам тази загуба да ни се отрази занапред, все пак сме на последно място от доста време, но поне статуквото се запазва." 

"С нищо не ни изненада Левски. Уж бяхме взели мерки за Аниете и Бедоя, но видяхте какви голове ни вкараха. В задни позиции просто се издънихме", сподели след мача Емил Велев.