В 20 часа в Стара Загора предстои мачът между Берое и Локомотив Пловдив, който ще бъде своеобразна битка за място в евротурнирите.

Двубоят може да наблюдавате на живо по Diema Sport, онлайн на Gong Play, както и на честотите на Дарик радио. Всичко най-интересно от двубоя може да следите и в Gong.bg.

Локомотив Пловдив няма победа над Берое в последните си 6 шампионатни мача, в които "смърфовете" са записали пет загуби и едно равенство.

Мачът ще бъде по-специален за старши треньора на Локомотив Пловдив Илиан Илиев, който е бивш наставник на Берое.

Старозагорци се намират в много тежка ситуация в последно време, а провалът в първия мач от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА поставят под сериозна въпросителна участието на тима в евротурнирите.

Берое спечели първия си мач под ръководството на временния наставник Пламен Липенски, но сега предизвикателството пред него ще бъде голямо

Причината е, че добрата форма на Локомотив в последно време позволи на пловдивчани на свой ред да помечтаят за място в Европа. Тимът се изкачи на пето място с 31 точки като е на 8 зад четвъртия Берое и третия Славия и единствено успех ще запази тези надежди на Локо.

За Берое под въпрос са Зехиров, Иванов и Андонов, а наказан е Игор Джоман.

В Локомотив контузените са повече. Такива са Котев, Гай, Бакалов, Дишлиев и Николай Димитров. Добрата новина за Илиан Илиев е възстановяването на Емил Гъргоров.