Собственикът на Левски Тодор Батков призна в прав текст, че ако клубът не предприеме съответни мерки може да не получи лиценз за пролетния полусезон в родното първенство.

Пред камерата на Нова телевизия босът на „сините” призна, че най-вероятно ще му се наложи да търси нови спонсори, тъй като настоящите предоставят твърде недостатъчни финанси, за да се покрият нуждите на клуба.

„По принцип Левски може да има проблеми с лиценза, но ще се опитаме. Надявам се да включим и привържениците, да кажат и те какво могат да покрият. Имаме задължения към бивши футболисти, към клубове, имаме всъщност 18 дни забавяне на заплатите. За Левски очевидно е проблем, защото други отбори, които играят срещу нас, не ги питам имат ли, взимат ли, но виждате, че играят като тигри и бият доста често”, каза Батков на летище София.

„Вижте, някой се е объркал, ако мисли, че аз съм някаква константантна величина. Ако още малко ми лазят по нервите, всичките тези пусти акции ще им ги връча и да се оправят. Вече имаме прецедент в българското първенство – доколкото знам Локомотив Пловдив е така. И дотук”

„Не мога да наливам милиони. Ще ги връча или на тях, или на този, който подозират, че ги държи. Ако го искат, ще го получат. Вече 11 години малко много ми дойде, от 1998 година се занимавам.”

„Ще се видя с Гонзо, с Баждеков... Ще видиме защо падаме от втородивизионен отбор. Нали мачът с ЦСКА ясно – там дербито може да завърши по всякакъв начин. Аз поетите ангажименти ще си ги изпълня – известен съм с това, че каквото кажа го правя. Трудно е ,ще видим финансите. Нищо не мога да кажа, мен ме нямаше 5-6 дни. Гледах мача срещу Монтана, тъкмо намерих телевизор там при едни българи и видях как ни вкараха за 2:0 пет наши юноши плюс още двама, които са играли в Левски.”

„Вие що не си дадете къщата на някого? Мога да реша и да не дам на никого нищо. Нали е отборът на народа? Не е само при падане лозунги, глоби, а също така и доста сериозно излизане от джоба – 43 милиона, аз ще им ги покажа. При всичко това ще ми ходят по главата. Всичко има някакъв предел. Те искат да даваме пресконференция, ние ще я дадем и ще го кажа съвсем ясно: престанете да ми ходете по главата , защото топката ще я дадем във вашето поле и ще видим тогава какво ще стане. Не казвам, че съм единствен и незаменим. Може да има и други, които да дойдат при мен и да кажат „дай да си поделим отговорността”.”

„Делян Пеевски? Не отричам, че познавам, но нямам впечатление, че иска да вземе Левски. На вас най-малко мога да ви давам обяснение с кого и какви разговори съм имал. Не е актуален този въпрос. Актуален е въпросът, че клубът има немалко задължения, наближава периодът за лицензиране, трябва да се търсят финанси. Двата спонсора, които така или иначе дават, колкото могат, но парите, които постъпват са крайно недостатъчни. Трябва да се почнат разговори с тях, да се търсят нови спонсори. Предстои нов старши треньор да дойде. Той ходи, оглежда, имам някакви очаквания с какъв списък за нови играчи ще дойде. После пак ще се почне – едни идват, други си отиват. Имаме 5 мача за първенство и един за Купата до края на годината. Трябва задължително да победим във всички тях и малко от малко да измием това, което се случи и в предния шампионат и през досегашните 14 кръга.”

 „Днес нямах възможност да гледам мача, разбрах по интернет, че сме победили заслужено. Дано да е така.”

„Аз няма да забравя първия мач за квалификации в Шампионската лига 2006 година, когато играхме с шампиона на Грузия. Няма да го забравя. Това беше жесток урок за мен. Водим на полувремето и тогава се разиграва истински Сталинград. Тогава Господ ни спаси, защото съдията, полякът, беше от близките държави и не прекрати мача. Помните го нали? Абсолютно от нищо непредизвикано. Абсолютно от нищо! Тоест тези, които бяха организирани – бяха голяма група, около 50 човека – не може да не са си помислили, че могат да изхвърлят отбора от турнира. А ние тогава влязохме в Шампионска лига. Това са много необясними неща. Ще се видя с тях, ще се разбереме, ще дадем пресконференция. Няма проблеми спокойно.”