Днес щабът и футболистите на Берое пристигнаха за лагера си в Алания. В покрайнините на турския курорт ще се проведе втория етап от подготовката на старозагорци.

Те са отседнали в комплекса Gold City, където тимът беше и миналата година. Лагерът в южната ни съседка ще продължи до 4 февруари. В Турция беройци бяха посрещнати от слънчево време и оптимална за подготовка температура около 19 градуса. Към отбора се присъедини отново Валдемар Боровски, който ще поднови пробите си с отбора.

"Зелените" проведоха днес следобед и първото си занимание на базата в близост до хотела. То включваше тонизиращи упражнения и двустранна игра, съобщиха от клуба.

Предвидени са три контролни срещи, а първата е на 29 януари. Съперник ще бъде Каспий (Актау, Казахстан). За 1 февруари е предвиден мач срещу Гурник Забже (Полша), а на 3 февруари е последната контрола като предстои да бъде потвърден съперникът.

Лагерът в Турция пропуска само Самир Аясс, който получи мускулно разтежение на тренировка непосредствено преди заминаването на тима за Свиленград. Контузията, която получи офанзивният полузащитник го вади от тренировките в следващите десет дни. В групата се завръща Димо Бакалов, който започва леки тренировки след операцията от херния, която претърпя в паузата на първенството.

На лагера се присъедини литовският национал Валдемар Боровски, който започна проби преди седмица, но се наложи по спешност да напусне тима заради сериозен семеен проблем. Той пропусна контролата с Ботев в събота, но ще получи шанс да се докаже на проверките на турска земя.

Групата на Берое за лагера е от 21 души:

Вратари: Благой Макенджиев, Илко Пиргов, Михаил Михайлов

Защитници: Валдемар Боровски, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Иво Иванов, Пламен Тенев, Танко Дяков

Полузащитници: Аласан Н’Диайе, Антон Огнянов, Атанас Зехиров, Георги Костадинов, Димо Бакалов, Елиаш, Игор Джоман, Крис Гади, Салим Керкар

Нападатели: Жуниор Мапуку, Станислав Костов