Наставникът на Черно море Никола Спасов заяви след категоричния успех с 4:0 над Берое, че отдавна подготвя тима си да играе при схема с трима в отбрана. Специалистът не скри радостта си от победата, но все пак отбеляза, че е угрижен най-вече заради травмата, която получи вратарят на тима Георги Китанов.

Както е известно, има съмнения, че стражът е получил счупване в крака.

„Много съм щастлив от резултата, от играта, от всичко днес. Направихме щастливи хората. Тази победа е и за шефовете. Беше страхотен мач. Получи се интересно шоу, за което помогна и Берое, който е сериозен отбор. Надиграхме Берое по начина, по който играхме. За първи път започнахме с малко по-различна схема, но в течение на мача момчетата си повярваха. Успяхме да пресираме и да не даваме на Берое много свободни позиции, и съвсем заслужено победихме. Вкарахме красиви голове. Това е начинът, по който трябва да играем“, започна Спасов.

„За жалост, победата малко пирова стана, защото дадохме свидна жертва. Китанов се контузи неприятно. Има съмнения за счупен крак. Така че в това отношение не мога да бъда доволен, защото има опасност да загубим един много стойностен вратар. При Ставрев положението е по-леко. Там нямам такива притеснения. Мисля, че в крайна сметка при вратарите ще се оправим, имаме добри заместници, но това са хората, с които разполагаме поне до Нова година“.

„Аз отдавна подготвям отбора да играе с трима в защита. Играхме така за Купата, второто полувреме срещу Локо Сф, с ЦСКА в последните минути. Виждах, че нещата могат да се случат и трябваше да започнем така. Рискът обаче бе оправдан. Футболистите на Берое са доста стойностни. Мисля, че може да стоим още по-добре в игрово положение. Днес бяхме по-добри“, завърши Никола Спасов.