Две от звездите на Левски - испанските футболисти Антонио Аниете и Мигел Бедоя бяха специални гости в Спортно шоу Гонг по Дарик Радио. "Сините" футболисти говориха за ситуацията в клуба, как се чувстват в София, и за бъдещето си в Левски

- Какво ще кажете за мача снощи от там да започнем. Мачът в Шампионската лига защото играха два испански гранда - Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, това огромно кърваво дерби?
- Мигел Бедоя: Мисля, че Реал Мадрид заслужено победи, в двата мача играха по добре, играха сериозно в тези мачове. 
Антонио Аниете: Исках да победи Атлетико, тук се разминаваме с Мигел, но Реал заслужено победи

- Довечера Севиля ще брани позицията си в Лига Европа, ти си фен на Бетис. Голяма ли е омразата между Бетис и Севиля?
- Антонио Аниете: Каза ми, че ще е непринуден разговор, влизаме в други неща (смеейки се). 
Бедоя: Ако искаш да запазим добрия тон не ме питай за Севиля, Бетис са добре в класирането (смеейки се)

- Ще ви питам тогава какво е да си испанец в българското футболно първенство? Испания е водеща футболна сила в Европа в последните години, а дори и в света. 
- Бедоя: Начинът по който ме приеха тук, както в отбора, така и в социалния живот, за мен е прекрасно. За мен е крачка напред в моята кариера, от втора дивизия идвам в отбор, който е много известен, на този стадион са стъпвали много митични футболисти, така че за мен е чест да бъда част от този отбор.
Аниете: В началото ми беше трудно и странно, но вече се чувствам добре. Разбира се постепенно вече съм много добре, чувствам се добре и с феновете, на стадиона, всичко е прекрасно.

- Феновете не са скандирали име на футболист от години на "Герена". Феновете скандираха името ти в последния мач, как се почувства?
- Аниете: Това, което ми че от доста време не са се чували възгласи относно някои конкретен футболист ме прави щастлив и горд от този факт. Всичко, за което става въпрос остава незабравимо за всеки един играч.

- Имате лошия късмет да играете за Левски в най-тежкия му период в цялата му история. Чувствате ли го това като тежест?
-  Бедоя: Наистина е много жалко, че Левски се намира в настоящата ситуация. Заслужава да е в доста по-добра ситуация, с оглед на феновете. Трябва да направим така, че всички заедно трябва да върнем Левски там където му е мястото. 

- Антонио пълен стадион виждал ли си? "Герена" може да се напълни срещу Лудогорец.
- Аниете: Само на снимки, и във видео от мачове на тима.

- Ще победи ли Левски Лудогорец?
- Бедоя: Ще се борим всички заедно да излезем победители в тази битка, знаем че половин България се вълнува от този мач, знаем че ни чака тежък мач.
Антонио Аниете: Доста е трудно, трудно се постига резултат, знаем срещу какъв отбор се изправяме. Това, което със сигурност знам е, че ще оставим сърцата и душата си на терена, ние, ръководството и разбира се знаем, колко е важен този мач и за феновете, ще се раздадем до край. 

- Как успявате при пълното безпаричие да поддържате добър боен дух на терена?
- Бедоя: В крайна сметка сме професионалисти. Доблестни и честни мъже, даваме всичко от себе си на тренировките и мачовете.
Аниете: Както каза и Мигел на никой не му е приятна тази ситуация. Разбира се, всичко което е зад нас, феновете, емблемата ни задължава, трябва да се борим.

- Усещате ли подкрепата на феновете?
- Бедоя: Разбира се, че го усещаме. Независимо от това, че сме във втората шестица искам да благодаря на феновете, не само в София, на гостувания също идват много хора, те са 12-ия ни играч. Надявам се, че така ще бъде и с Лудогорец.

- Нормално е чужденец, който идва в България да идва да печели пари. Когато не му ги дават, от къде намираш сили да играеш със сърце и душа?
- Антонио Аниете: Отговорът е много прост, това не е една работа като всяка друга. Това е страст, начин на живот. Разбира се, ние изпитваме удоволствие от това да играем футбол. Даваме максимума от себе си.

- Бъдещето ви свързано ли е с Левски?
- Бедоя: В моя случай е лесен и прост, имам договор за 1 година 
Антонио Аниете: Доста се говори за моето бъдеще, искам да кажа, че в момента предвид важността на мачовете, които предстоят предвид важността им това не ме интересува. Ще има разговори за бъдещето ми в бъдещето.

- Харесва ли ви животът в София?
- Бедоя: Много ни харесва, приятно сме изненадани. Има много красиви места, които могат да се посетят.
Аниете: Градът е много приятен и добър за живеене, когато дойде семейството ми, бяхме приятно изненадани, притесненията ми бяха свързани с климата, но всичко е отлично.

- Не ви ли е студено тук? 
- Бедоя: Със студа съм по-привикнал. Три години играх в Нумансия, а там е един от най-студените градове в Испания. Там е все пак по-различно що се отнася до минималните температури. 

- В Гърция по-добре ли беше от България?
- Аниете: Ако говорим за климат да. Във всяка страна има какво да се види, оставам с най-добрите впечатления от всяка страна, в която съм бил.

- Кога ще знаем вашето решение за бъдещето в Левски? Зависи ли от това дали Левски ще спечели купата?
- Аниете: Не зависи от резултатите, като свърши сезона ще поговорим.

- Как се чувствате в Левски с новия треньор, повече подавания, по испански футбол се играе? 
- Бедоя: 26 гола сме реализирали по 4 гола на мач, което говори достатъчно. Трудно е при гостуванията, когато терените не предполагат играта, която ние искаме да показваме. 
Аниете: Когато теренът е добър и добре полят, когато теренът е подготвен е по-добре. Разбира се, когато гостуваме е по-тежко, тъй като те играят срещу най-добрия отбор в България. Терените също спомагат за тяхното представяне. 

- Как би се чувствал испанския национален отбор в стил "тики-така" на стадиона в "Надежда"?
- Бедоя: Има и в Испания такива терени, които не са добре подготвени, и в Испания ще им бъде трудно.

- Няколко думи за феновете, които сега ви слушат. Предимно на Левски.
- Антонио Аниете: На първо място едно голямо благодаря за подкрепата, която ви оказват. Преминавайки през най-трудния период в клуба. Това, което зависи от нас, ще дам всичко от себе си за успеха на клуба.
Бедоя: Благодаря за подкрепата на феновете, независимо от това дали гостуваме или сме домакини. Това ти дава сили да се бориш. Убеден съм, че те ще са 12-ия играч в сряда срещу Лудогорец.