Бившият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че някои хора се опитват да извършат „престъплението на века“ срещу „червения“ клуб.

Младенов говори за първи път след като напусна „Българска армия“ и даде обширно интервю за TV7.

„Ако се направи това, което някои хора искат, това ще бъде най-голямото престъпление на века, Не КТБ, а ЦСКА. Нека господ ги съди тях. Всичко това се прави заради прословутите бази на ЦСКА. В това престъпление ще участват всички, които позволяват да се случва това. Има трезви хора, които няма да позволят това да се случи. Трябва да им се даде възможност да се справят с всичко това. Както ЦСКА, така и Локомотив и другите. Аз съм готов на всичко, ако ЦСКА запази своята идентичност. Какво значи да започнем на чисто? Много искам да коментирам тази тема, но страданието ми е огромно. Не знам как ще се поглеждам с хора, които обичат ЦСКА. Всички легенди ще се обърнат в гробовете си", коментира Младенов.

"ЦСКА е благодарение на всички тези купи, титли и победи. Ще зачеркнем всичко, за да угодим на двама или трима, които искат това да се случи. Какво да кажа на феновете на ЦСКА – свалям им шапка. Те ще подкрепят своя отбор до края. Нека обаче не отстъпват на принципите си. През годините феновете на ЦСКА са притискали всяко ръководство, но сега като че ли нещата не са така. Преди време рязаха гредите на стадиона. Трябва да бъдат взискателни, да не се прощава. На предателите не се прощава“, завърши емоционално Стойчо Младенов.

Специалистът обяви и защо е взел решение да напусне ЦСКА. Според думите на Младенов, ултиматумът, който Илиан Инджов постави на него и екипа му - задължителна шампионска титла, е "преляла чашата" на търпението му.

„Много са причините за резултатите пред пролетта. Този същия отбор беше най-добрия през есента. С най много отбелязани голове с Лудогорец и с най-добрата защита в България и трета-четвърта в Европа. Видяхте какво се случи през пролетта. Или футболистите са слаби, или пък обратното. Ако са били слаби, то аз тогава съм бил магьосник. Много неща се случиха. Проблемите не са от днес. Проблемите днес не са по-различни от тези преди две години. И тогава нямахме ток и пособия. Феновете помагаха с пособия, за да можем да водим тренировки. Макар и с хилядите проблеми успяхме да дирижираме и да водим отбора към победи.“

„Може би трябваше да си тръгна още в края на есента. Още тогава усещах проблемите. Отношението на определени хора към мен. Аз бях пречка номер едно, ако аз не си бях тръгнал, при следващия отрицателен резултат щяха да ме уволнят. Ултиматумът на Инджов беше една от основните причини. Аз и моят екип, администратори, масажисти, доктори, всички търпяхме много компромиси, всякакви видове унижения само в името на ЦСКА и нещата да бъдат в положителен аспект. Всичко това, което се случи ме отблъсна не само мен, но и целия щаб и на футболистите. Не може в последните две години да се процедира по един и същи начин. Отношението беше обидно. Това, което Инджов направи на пресконференцията бе капката преля чашата. Ние ставахме шампиони. Имахме само нужда от малко помощ и тези хора да мълчат. Трябваше да изпълняват техните си задължения. Те трябваше да започнат да изплащат задълженията си към администрацията, треньорите и футболистите", каза още Стойчо Младенов.

Специалистът не пропусна да засегне и темата "Лудогорец": "Цялата спортна общественост видя какво се случи. Направих го със сълзи на очите, защото целият наш труд отиде по дяволите. Целта беше да бъдем сринати и да не можем да бъде конкуренция на Лудогорец. При всяко едно мое влизане в ЦСКА се случва едно и също. Сега е тишина и спокойствие. ЦСКА запис първа победа от 12 мача и сега всичко е нормално и спокойно. "