Президентът на БФС Борислав Михайлов говори за проблемите на ЦСКА, Локо София и старта на първенството: "Никой не е виновен на ЦСКА. ЦСКА няма лиценз, също и Локомотив София. От ЦСКА няма постъпили документи на днешния Изпълком. От Локомотив София има устна молба от господин Гигов и до няколко дни ще се реши."

ВИДЕО от пресконференцията може да намерите ТУК!

Поредният вариант за "обединение" на ЦСКА - с Локо София, Михайлов отхвърли така: "Не е обсъждано подобно нещо. Няма как от два отбора без лиценз да направим отбор с лиценз. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда толкова редовно."

"ЦСКА, който завърши това първенство, не е получил лиценз. По правилата, може да играе във В група. Аз не знам другите неща, защото няма нищо черно на бяло," продължи категорично босът на БФС. "Лицензионната процедура приключи, и каквото и да се случи с Локо София, трябва да се случи много бързо."

На въпрос дали и ЦСКА все пак ще получи един последен шанс, като Локо Сф, той добави: "Защо досега нищо не се случи с ЦСКА?! Знаете какви са задълженията им."

Как ще изглежда А група, и кога ще е жребият за първенството? "Към момента са 10 отбора, в Б група са 16. Първенството ще стартира на 18 юли, и жребият на УЕФА беше днес, а след седмица са мачовете. Може и на 1 юли да изтеглим жребия, на кого пречим?! Ако останат 10 отбора, ще играят по четири пъти, 36 мача. Един изпада, един играе плейофи с отбор от Б група."

"Лицензът е един и не може да се преотстъпва. Но има много "ако", юридически неща, обемисти правилници, когато има двама юристи, има три мнения. Всяка страна си го тълкува, както й е изгодно," каза още Боби Михайлов.