Марек постигна първа победа в шампионата на А група от 2008 година на легендарния стадион "Бончук". Момчетата на Тони Велков победиха Хасково с 2:1 и записаха първи три точки в шампионата. Василев и Бибишков се разписаха за победителите, Дончо Атанасов се отчете за Хасково.

В началните минути и двата отбора не рискуваха и погледите към двете врати бяха рядкост. Постепенно отборът на домакините се настани по-трайно в половината на гостите, а това даде резултат.

В 16-ата минута от пряк свободен удар новото попълнение на дупничани Василев откри резултата. До почивката домакините нацелиха и напречната греда. В 42-ата минута Димитър Димитров стреля опасно, но топката се отклони в гредата и попадна във вратаря на гостите – Банков.

През втората част гостите останаха с човек по-малко, тъй като в 58-ата минута Узунов беше изгонен от съдията Баялцалиев за втори жълт картон. Всичко се нарешдаше добре за домакините, когато Крум Бибишков се разписа от дузпа за нарушение срещу Близнаков в 73-ата минута.

Десет минути по-късно Дончо Атанасов върна гостите в мача, след като се разписа при центриране от корнер.

Въпреки усилията на хасковлии да се доберат до равенството, те така и не успяха. В крайна сметка Марек взе първи успех в елита през сезона, изравнявайки се по точки с днешния си съперник.   

Ето как се разви мача минута по минута

Среща от втория кръг на "А" футболна група:

Марек - Хасково 2:1 (1:0)
голмайстори: 1:0 Милен Василев 16, 2:0 Крум Бибишков 73-дузпа, 2:1 Дончо Атанасов 83

стадион: Бончук, 2500 зрители

главен съдия: Ангел Баялцалиев

червен картон: Владислав Узунов (Хасково) 59

жълти картони: Крум Бибишков, Димитър Илиев (Марек), Кирчо Крумов, Владислав Узунов, Иван Скерлев (Хасково)

състави:
Марек: Михайлов; Б.Николов, М.Николов, Лахчев, Димитров, Тончев, Илиев, Василев (70-Близнаков), Андонов, Д.Димитров, Бибишков
Хасково: Банков, Ничев, Н.Димитров, Скерлев, Крумов, Узунов, Велев (57-Кямил), Хубенов, Райнов, Атанасов, Ангелов (46-Чепилов)