Шампионът на България Лудогорец продължава да няма загуба в зимните си контроли. Разградчани обаче не можаха да се похвалят и с победа в проверката със Слован Братислава и в крайна сметка този мач приключи при нулево равенство. 

В този двубой наставникът Георги Дерменджиев разчиташе предимно на резервите и това се отрази на качеството на играта. Словаците обаче нямаха отговор и срещу този състав на "орлите", но в крайна сметка попадения в този мач нямаше. 

По-чистите положения бяха на сметката на родния първенец, особено преди почивката. Тогава Браян Ангуло на два пъти в средата на първата част опита късмета си, но не беше точен. В края и Цветелин Чунчуков опропасти хубава възможност за гол. 

Единственият шанс за Слован се откри след груба грешка на Витиня в 32-та минута, след която се стигна до удар с глава към вратата на Милан Борян, но стражът беше на мястото си и спаси. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

След почивката темпото на играта спадна още повече. Лудогорец държеше инициативата, но така и не създаваше сериозни опасности. Единствен Михаил Александров имаше шанс да се разпише, но в 64-та минута тресна гредата след пряк свободен удар. 

Така мачът завърши 0:0, но повече класа от Лудогорец ще се чака в утрешната проверка. В нея "орлите" ще се изправят срещу хегемона в Беларус БАТЕ Борисов. 

Стартовият състав на Лудогорец: Борян, Витиня, Терзиев, Марем, Ангуло, Анисе, Саша, Лукоки, М. Александров, Д. Александров, Чунчуков.