Ръководството на Локомотив Пловдив се е отказало и от втория лагер. „Черно-белите“ обаче ще участват в турнира Поморие къп. Те обаче няма да отсядат в курортното градче, а ще пътуват за трите си мача в груповата фаза, информира вестник „Марица“.

На 7 февруари пловдивчани ще играят с Черноморец, на 13-и с Тунджа, а на следващия ден с домакините.

Дългото време между мачовете, а също така липсата на терени наоколо са една от причините тимът на Христо Колев да предпочете да се подготвя в домашни условия. Другата и далеч по-основателна причина за отказа от лагера обаче е, че на Лаута са предпочели да спестят от средства и да ги дадат на футболистите, които имат да получават по две заплати.

Още един шанс ще получат каращите проби в Локо Мехди Бурабиа и Игнат Дишлиев. Двамата се представиха на прилично ниво в контролата срещу Литекс.  За оставането им обаче решаващи ще бъдат изявите им в спаринга срещу Созопол. Пловдивчани ще посрещнат тима от града на Христо Фотев в сряда от 14.30 часа на своя стадион. Не е сигурно още оставането и на Александър Горанов, който също се представи добре срещу ловчанлии. 27-годишният бранител може да се завърне в Горна Оряховица, където риташе през есента. 

Бившият наставник на Локо Неделчо Матушев пък прибра в Черноморец десният бек Ивайло Димитров. Популярният с прозвището Шведа футболист пробва да си уреди трансфер в Молдова и след като това не стана, прие да продължи кариерата си в Бургас. Друг бивш треньор на “черно-белите” - Емил Велев, пък привлече риталите на Лаута през есента Ошобе Оладеле и Станислав Маламов в Хасково.