Литекс и Локомотив Сф ще имат днес челен сблъсък за място в Европа. На Градския стадион в Ловеч от 20 ч. двата тима ще имат задачата минимум да не загубят този двубой, а с това да намалят шансовете си за излаз към европейските клубни турнири. В битката са замесени още отборите на ЦСКА /47 точки/ и Берое /45/, а водачът Лудогорец има 55.

Към днешна дата по-добре класираният отбор е този на Локо Сф, който има три точки повече от Литекс /50:47/. Същевременно при победа на свой терен ловчанлии, освен че ще изравнят по точки „железничарите“, ще имат вече и по-добри показатели от преките двубои. Същевременно при равенство или победа за локомотивци този показател, важен при евентуално крайно равенство в точките, ще бъде в тяхна полза.

За Локомотив Сф след изтърпяно наказание в игра се завръща капитанът Александър Бранеков. Балъков няма проблеми със състава. В игра се завръщат изтърпелите наказания Румен Руменов, Никола Колев и Антон Недялков.

Два часа преди началото на двубоя ще бъде определен чрез жребий главният съдия. Номинирани са реферите Станислав Тодоров и Георги Йорданов.

Мачът Литекс – Локомотив Сф е днес от 20.00 ч. и може да го следите минута по минута в Gong.bg, на живо по Diema  и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.