След двете спиращи дъха дербита от събота вечерта, третият кръг на А група е подготвил още интересни битки за феновете. Безспорно най-голяма интрига в неделния ден предлага двубоят между лидера Славия и носителя на Купата на България Черно море. 

Двата тима се срещат на стадиона в "Овча купел" от 18:30 часа. Този сблъсък можете да проследите директно в ефира на Diema, с картина на нашата платформа Gong Play, минута по минута на Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио

"Белите" ще опитат да удържат върха срещу един от най-неудобните си съперници. Двата тима правят страхотни битки, а крайният победител в тях е винаги неизвестен. "Моряците" обаче победиха в последния двубой в София и сега със сигурност ще искат да сторят същото, за да се отлепят от позициите в дъното на класирането. 

В този мач за пореден път Славия няма да може да разчита на основния си реализатор от миналия сезон Радослав Василев. Нападателят продължава да лекува контузия и все още не е ясно кога ще е готов за игра. Новото попълнение Дуде също е аут от сметките на наставника Иван Колев. 

За сметка на това, той ще може да разчита от първата минута на един от последните новопривлечени - Антон Карачанаков. Бившият играч на ЦСКА беше изостанал с подготовката, но вече навакса и ще може да стартира. 

Гостите от Варна имат голям проблем в атака след контузията на Бакари и изглежда пак ще заложат навърха на Вилиян Бижев. Наставникът Никола Спасов пък въобще не включи в групата едно от последните нови попълнения - португалецът Жиньо. 

Въпреки тези малки пречки около съставите, двата отбора на практика ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат и това предполага да стане изключително интересен сблъсък на "Овча купел".