Левски запрати Марек към Б група с победа над дупничани с 3:1 на техния стадион. "Сините" излязоха с резервите в този двубой, за да запазят основните си играчи за мача с Лудогорец от полуфиналите за Купата на България другата сряда, но въпреки това успяха да постигнат успеха. 

Лукаш Гикиевич с третия си гол за столичани откри резултата в средата на първата част, но точно преди почивката Димитър Димитров изравни. В средата на втората част Луис Педро вкара втория гол и предреши успеха за гостите. Крайното 3:1 оформи Борислав Цонев от дузпа.

Мачът предложи предимно здрава битка с малко голови положения. Първото от тях дойде още във 2-та минута, но Стефан Велев не успя да затрудни стража на домакините Емил Михайлов. Дупничани също пробваха да стрелят, но бяха прекалено неточни. 

Най-чистата ситуация беше в 27-та минута, след като при разбъркване пред вратата на Михайлов първо Гикиевич, после Луис Педро не успяха да вкарат топката в мрежата и шансът се провали. 

Така се стигна до 29-та минута, когато левскарите поведоха. Във въпросната ситуация Борислав Цонев центрира страхотно към оставения непокрит в наказателното поле Лукаш Гикиевич и полякът с глава препарира Михайлов за 1:0. 

След това Борислав Цонев и Луис Педро имаха своите шансове да вкарат и втори гол за "сините", но бяха неточни. Така идваше почивката и изглеждаше, че Левски ще води с един гол при нея. Но точно тогава домакините вкараха. 

При един корнер Милен Лахчев свали топката с глава към Димитър Димитров, защитата на Левски не се намеси и влезлият малко преди това нападател прониза Пламен Илиев и изравни за 1:1.

След почивката обаче на терена имаше само един отбор. Левски тръгна напред в търсене на победата, но тресна гредата в 53-та минута след удар на Лукаш Гикиевич с глава след страхотно центриране на Цонев. 

Вторият гол във вратата на Марек беше въпрос на време и той падна в 63-та минута. Тогава Луис Педро получи топката в наказателното поле от Боби Цонев и с хубав фалцов удар не остави шансове на Михайлов за 2:1. 

Това попадение пречупи домакините, въпреки че те погледнаха по-смело напред. Златко Бонев в 72-та и Димитър Димитров в 73-та минути стреляха опасно от дистанция, но Пламен Илиев се намеси подобаващо и спаси. 

Интригата в този мач приключи в 84-та минута. Тогава Лукаш Гикиевич се пребори за една топка в наказателното поле и беше съборен от защитник. Реферът Мартин Александров даде дузпа, която Борислав Цонев реализира и оформи крайното 3:1. 

Този резултат се запази до края и така Левски взе трите точки, въпреки че беше с резервите. Така "сините" вече имат 44 в актива си, с три повече от преследвача Черно море. Марек остава на шест точки от спасението под чертата със своите 17 точки.