Левски е на път да привлече младия нападател на Ботев Враца Симеон Райков, научи Гонг. Лявото крило минава за един от големите таланти на пловдивския футбол, откъдето стартира неговата кариера. Контузия на коляното и лошо стечение на обстоятелствата пречат на играча да пробие в големия футбол.

Райков, който е роден през 1989 година, направи силен сезон под ръководството на Сашо Ангелов в Ботев и помогна на тима от Враца да влезе в елита. Днес той заби един гол в последния си мач с екипа на отбора.

Очаква се Райков да бъде на „Герена” в понеделник и трябва да се разбере за личните си условия със „сините”. Крилото притежава силен ляв крак, с който бележи повечето си попадения.

Интересен факт от историята на Райков е, че преди няколко години е бил републикански шампион по снукър. Във футболната си кариера той е защитавал цветовете на родния си Локомотив Пловдив, Спартак Пловдив, Сливен и Ботев Враца.

На два пъти Райков се е отказвал от футбола, но във Враца успява отново да прикове погледите на футболните специалисти.

На практика Симеон Райков е поредното българско попълнение в редиците на Левски. Вчера Тодор Батков анонсира, че „сините” ще привлекат шестима българи.