Треньорският щаб на Левски вероятно ще заложи на стандартен състав срещу ЦСКА. В последните седмици Георги Иванов разчита на сравнително стеснен набор от играчи. В редиците на „сините“ новината е завръщането на капитана Владимир Гаджев, който изтърпя санкция при гостуването на Локомотив Пловдив.

На вратата Гонзо отново ще се довери на твърдия титуляр Пламен Илиев. В отбрана от дясно на ляво ще са подредени Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Веселин Минев. Пред карето бранители ще са позиционирани опорните халфове Владимир Гаджев и Георги Сърмов, който ще е натоварен с най-много дефанзивни задачи. Офанзивни полузащитници за Левски би трябвало да бъдат Луис Педро, Мигел Бедоя и Роман Прохазка, а в най-предни позиции ще е пласиран Антонио Аниете.

В последния момент ще се прецени дали в групата да попадне Наджиб Амари, който се възстанови от контузия, но не е играл от дълго време и му липсва практика. От групата отпадна Стефан Велев, а в нея са младите Орачев, Ради Цонев и Краев. Тя е допълнена от вратаря Кристиян Наумовски, Пламен Димов, Мирослав Иванов и Валери Домовчийски.

Георги Иванов няма да изневери на системата 4-2-3-1. Очаква се „сините“ да се опитат да играят на равнището от мача с Лудогорец, който спечелиха на „Герена“. На своята пресконференция треньорът на Левски сподели, че играчите му нямат нужда от допълнителна мотивация, а неговото желание е тя да бъде дозирана.

Левски ще разчита много на своите фенове, които винаги са имали специално отношение към дербито с ЦСКА. „Сините“ стягат и хореография, която да украси трибуните по време на мача. Почитателите на Левски ще са настанени в секторите Б и А. Пропуските за централната трибуна струват 14 лева, а зад вратите се влиза срещу 10.

Директното излъчване на Вечното дерби ще се състои с картина в сайта Gong.bg и Нова телевизия, както и в ефира на Дарик радио.