Дербито на 11-ия кръг в А група безспорно е на Градския стадион в Ловеч, където едноименния тим посреща Левски.

Двата тима винаги са предлагали зрелищни срещи и сега очакванията също са големи. Още повече след равенството на Лудогорец вчера срещу Черно море евентуалният победител от двубоя, който стартира от 20:00 часа ще излезе лидер в подреждането.

В рамките на 3 минути двата тима си размениха по един гол. Първо в 30-ата минута Белаид откри резултата, след като засече центриране на Прохазка от пряк свободен удар, а Кристиян Малинов изравни след перфектна асистенция на Асприля три минути по-късно.

Левски успя да вземе нов аванс в мача, след като в 39-ата минута Прохазка завърши отлична комбинация, след като Бедоя изпълни корнер, Костадинов намери Прохазка и той се разписа с мощен шут.

През втората част наставникът на Литекс Лауренциу Регекампф направи две смени още в 46-ата минута, за да усили състава. През тази втора част двата тима понамалиха оборотите, а играта се понакъса.

За първи път от началото на сезона домакините от Литекс играят само с трима българи в титулярния състав. На стадиона е и бившият голмайстор на "сините" Антонио Аниете.

Може да проследите срещата на живо в ефира на Diema Sport 2, Gong Play, Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.

Съставите на двата отбора:

Литекс: Баривиера, Недялков, Перес, Горанов, Елтон, Бумал, Малинов, Арсенио, Хенри Рохас Делгадо, Асприля, Йонсен

Левски: Йоргачевич, Белаид, Де Нойер, Бедоя, Краев, Минев, Прохазка, Миланов, Карнер, Костадинов, Китамбала