Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев бе категоричен, че Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде завършен през лятото. Шефът на „сините“ уточни, че ако всичко тече по план, секторът ще влезе в експлоатация през следващия сезон.

Иво Тонев обяви още, че има договорки с фирмите-изпълнители, задълженията по строителството да бъдат изплатени от средствата, които постъпват при пускането на съоръжението. Т.е. Сектор А ще се самоизплати.

„Със Сектор А се занимавам единствено аз. Не бих искал да се връщам, но ще го спомена, че миналата година по това време беше спрян строежът на Сектор А. Няколко пъти подсказвах, че спирането не беше случайно, беше изключително труден момент, много хора се опитаха да ме нападнат, останах сам и в крайна сметка реших, че няма да спра, докато не намеря решение. Радвам се, че успях да намеря решение. Тук е моментът да благодаря на „Автомагистрали Черно море“, очаквам Сектор А да бъде завършен през лятото и през следващия сезон да приема публика“, сподели Иво Тонев.

„Договорките ми към Главболгарстрой и Автомагистрали Черно море са за изплащане на сумите – 5 милиона задължения, плюс 4 милиона инвестирани. Но ангажиментът е задълженията да бъдат покрити единствено от приходи от Сектор А. На Сектор А му предстои да се самизплати и да не тежи на бюджета на Левски. В момента, в който се самоизплати, ще започнат тези суми да влизат в бюджета на Левски.“

„Когато бъде готов секторът, ще кажа на кого искам да благодаря, на малкото хора, които ми помогнаха. Не строя къща, в която ще живея, нито блок. През цялото време съм бил наясно, че строя нов сектор, на бъдещ нов стадион на Левски. Говорим за 15 хиляди квадрата разгърната застроена площ, а височината е на 8-етажен блок. Работи се в момента, в много добро темпо“, коментира още Иво Тонев.