В Локомотив София от няколко дни тренира и е на проби Ивелин Василев, който идва от Испания. Ивелин е от 10-годишен в Испания и е започнал да тренира любимия си спорт в Осасуна. Ето какво сподели той за Дарик радио след поредното занимание на отбора в комплекс „Пири” в Разлог:

- Разкажи ни нещо за теб, как се стигна до идването ти на проби в Локо Сф?

- От десетгодишен съм заминал за Испания. Там винаги съм играл футбол. Сега в тази държава ситуацията стана малко по-трудна и търся възможност да играя в българския футбол. Играя вече шеста година и сега ми свършва договорът. Бях три години при юношите, а после имах и половин година полупрофесионален контракт. Да кажем, че търсех контакти с български отбори, където да продължа, защото ситуацията в Испания е много трудна за намиране на отбор. В България подготовката на отборите започва и по-рано, така че както в Испания започват по- късно, ситуацията е добра да пробвам.

Ивелин Василев:  В България се чувствам като вкъщи, имам желание да остана

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

- Доколкото знам си викан в младежкия национален тим на България от Михаил Мадански?

- Да, викан съм както и от Атанас Малинов при юношите до 19 години, където съм играл квалификации. Не съм имал много опции да играя в младежкия национален тим, но са ме викали много пъти.

- Играеш на позицията на централния нападател?

- Да, като централен нападател или като втори нападател, малко зад него. Това са моите позиции.

Ивелин Василев:  В България се чувствам като вкъщи, имам желание да остана

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

- Как се чувстваш тук в Локомотив София, макар и да си само от няколко дни?

- Първо да кажа, че в България се чувствам като вкъщи. Тук стилът е друг и се чувствам много добре. Имам голямо желание да остана и да играя в България, защото това е една нова възможност пред мен за едно ново начало. Искам да започна от тук, както започват всички български футболисти кариерата си.

- Как изглежда българският футбол от твоята гледна точка от далечна Испания?

- Това, което мога да отбележа е, че стилът е напълно различен. Виждам, че нападателите не играят както нашите движения в Испания, където се движим повече в дълбочина с дълги пасове. Тук повече се използват нападателите да задържат топката и да я върнат. Това е, което забелязвам, като функции на един нападател.

Ивелин Василев:  В България се чувствам като вкъщи, имам желание да остана

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

- Какво знаеш за Локомотив София, този тим се бореше до последно да остане в групата?

- Разбрах за това, колкото и малко да е , аз следя българския футбол. Видях, че имаха някои трудности, но виждам, че сега са един отбор , който има амбиция. Ще се бори за нещо тази година, така че искам да се включа в този състав. Разбирам, че и в България е много трудно, но в Испания всичките им възрастови групи са много силни и е още по-трудно да се развиваш като футболист. Всички искат да влязат в испанския футбол. Навсякъде икономиката е в затруднение, това е нормално. Заради икономическите проблеми в Испания много българи се връщат в България. Тук е по-голям шансът за един играч да се докаже, отколкото в Испания.

- Какви са първите ти впечатления от старши треньора Емил Велев?

- Все още са ми първи тренировки и не съм разговарял с него. В Испания приключихме преди много време и сега влизам в подготовката. Искам да кажа, че съм много доволен от тренировките, доволен съм от треньора и от това как ме приеха в отбора. Ситуацията тук е много добра. Честно казано не съм притеснен преди първите контроли, в които ще взема участие. Тръпката я има, когато си по- малък, а аз карам вече двадесет и втората година.

Ивелин Василев:  В България се чувствам като вкъщи, имам желание да остана

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров