Ботев победи с 1:0 Левски във финала на силния турнир SKF "Meet The World" за набор 2001. 

Надпреварата се проведе в град Сопот и събра най-силните отбори до 15-годишна възраст в България. Със спечелената купа "жълто-черните" си осигуриха участие на финалния турнир "Gothia Cup" в Швеция, в който участват над 1600 отбора от 70 държави.

В груповата фаза "канарчетата" успяха да се справят с конкуренцията на Черно море, Берое и Металик. Момчетата на Стефан Стоянов тръгнаха лошо и завършиха 1:1 с Берое, но след това разгромиха с 9:0 Металик. 

В решителния мач "жълто-черните" се наложиха убедително с 3:1 над Черно море, който миналата година спечели надпреварата с победа над пловдивчани с 1:0. В другата група "сините" станаха първи след три победи с по 1:0 - над ЦСКА, Славия и Локомотив (Пловдив).

Във финала Ботев и Левски направиха изключително атрактивен мач, в който двата тима се надиграваха изцяло с футболни средства и демонстрираха приятен за наблюдаване футбол. "Сините" обаче бяха обременени от факта, че никога до момента не бяха побеждавали "жълто-черните" в тази възрастова група и дори преди точно 12 месеца загубиха от "канарчетата" финала за Купата на БФС.

През първите 30 минути двата отбора имаха своите шансове за отбелязване на гол, но не успяха да го сторят. В 4-ата минута "сините" пробваха удар към вратата на Марио Усков, но той бе неточен. Малко по-късно Габриел Земярски центрира от свободен удар и Благовест Данчев засече с глава, а ударът му бе слаб и не затрудни стража. В 9-ата минута "канарчетата" сътвориха първия си голям пропуск, след като Иван Василев бе изведен очи в очи с вратаря на Левски и стреля, стражът спаси, но кълбото отново се озова в нападателя, който с глава не уцели опразнената врата.

В 13-ата минута символичните гости центрираха към вратата на Ботев и топката бе избита, след което последва удар, но той мина над вратата. В 15-ата минута столичани също направиха голям пропуск, като центриране отдясно бе засечено от "син" футболист на пет метра от вратата, а ударът му за късмет на "канарчетата" прелетя над напречния стълб. В 23-ата минута момчетата на Стефан Стоянов сътвориха изумителен пропуск. Иван Василев получи топката в наказателното поле, преодоля стража и пусна към точката на дузпата, където непокрит бе Димитър Тонев, но нападателят не успя да уцели кълбото, пропилявайки прекрасен шанс. В ответната атака футболист на Левски засече красиво от воле от 15 метра, но ударът попадна право в Марио Усков.

Второто полувреме стартира по най-добрия възможен начин за "канарчетата" и само 38 секунди след началния съдийски сигнал пловдивчани ликуваха. "Сините" изритаха топката напред, в средата на терена Димитър Балинов свали с глава към Кристиан Добрев, който намери Иван Василев, а нападателят от своя страна с петичка пусна към Димитър Тонев. Нисичкият атакуващ футболист овладя топката, залъга защитник и с прецизен удар хвърли в екстаз всички в "жълто-черно" на терена - 1:0 за Ботев. След този гол момчетата на Стефан Стоянов съумяха да убият темпото, а чистите голови положения изцяло липсваха и пред двете врати.

В 40-ата минута топката бе центрирана отляво към наказателното поле на "канарчетата" и се насочи към нападател в "синьо", но той се засуети и кълбото бе избито от Габриел Земярски. В 53-ата минута играч на столичани премина през двама защитници и стреля от границата на наказателното поле, но ударът мина далеч от страничния стълб. В 57-ата минута "жълто-черните" стигнаха до две поредни статични положения вляво от вратата на Левски, но не успяха да се възползват от тях.

В 58-ата минута бившият футболист на "канарчетата" Мартин Петков овладя топката пред наказателното поле и шутира към вратата, а Марио Усков с прекрасен рефлекс отчая съперника си и изби кълбото. В последната 60 минута "жълто-черните" сътвориха изумителен пропуск. Пловдивчани осъществиха мълниеносна контраатака и в половината на Левски останаха трима атакуващи футболисти на Ботев срещу вратаря на Левски. При последвалото нападение Станислав Шопов се озова в наказателното поле срещу стража, но стреля в тялото му и пропусна да направи победата на ботевистите по-убедителна. Секунди след тази ситуация главният съдия свири края на срещата и "жълто-черните" вдигнаха триумфално ръце.

Освен с отборната купа и медалите "канарчетата" си тръгнаха и с една индивидуална награда. За най-добър полузащитник на турнира бе избран роденият през 2002 година футболист на "жълто-черните" Станислав Шопов. Gothia Cup ще се проведе от 17 до 23 юли в шведския град Гьотеборг.

В мачовете за определяне на крайното класиране на SKF Черно море грабна бронзовите медали с победа с 2:0 над Славия. В драматичен мач за 5-6 място Локомотив Пловдив победи Берое след изпълнение на дузпи, като двата тима завършиха 2:2 в редовното време. На седмо място се класира тимът на ЦСКА, който победи с 2:0 домакините от Металик.