Българската футболна легенда Христо Стоичков дари на музея на ЦСКА реплики на "Златната топка", която спечели през 1994 година и "Златната обувка", която беше спечелена от българина с впечатляващите 38 гола с екипа на ЦСКА през 1990 година.   

"Бате Сашо, обърна се Стоичков към директора на Музея на спортната слава Александър Манов - връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на "Златната топка" не е мое. То е за всички мои колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Някои от тях са тук, други - не. Има и такива, които не са сред нас вече, но на всички им благодаря. Никога няма да ги забравя. Нека младото поколение минава от тук и вижда откъде съм тръгнал!", каза развълнуваният Стоичков.

Димитър Пенев също каза прочувствени слова към Стоичков. 

"Добре дошъл на Христо Стоичков! Надявам се, че не за последен път сме тук заедно. Предстои и ти още много работа във футбола. Мисля, че е време да се завърне там, където ти е мястото. Имаш още много неща да покажеш на младите, особено тук, в ЦСКА. Нека след години те отварят страниците на книги и вестници и четат твоето име. Заслужил си го!", заяви Пенев.