Хаос в класирането на румънското първенство настъпи, след като Арбитражният спортен съд в Лозана възстанови 24 отнети точки от актива на ЧФР Клуж заради дългове.
Този ход е и предупреждение за българския футбол, в който един от сценариите, касаещи ЦСКА, е отборът да бъде оставен в елита, но да му бъдат отнети голям брой точки, говори се за 15.

"Тази сутрин получихме решението на Арбитражния спортен съд в Лозана, което е в полза на нашия клуб. Използваме възможността да благодарим на всички, които са с нашия клуб в тези тежки времена", се казва в съобщението на Клуж.

През февруари ЧФР Клуж бе наказан с отнемане на 24 точки от актива на отбора заради прогресивно нарастващите дългове на клуба. "Железничарите", които са един от най-успешните клубове в Румъния през последното десетилетие, изпаднаха в трудна ситуация с огромни задължения към държавата, бивши играчи и треньори. След възстановяване на 24-те точки Клуж се изкачи от 16-о на 3-о място с 54 точки два кръга преди края на румънското първенство.