Спортният директор на Левски Георги Иванов разкри бюджета на клуба за настоящия сезон. Шефът каза, че „сините“ се простират в рамките на 6 милиона лева, като направи сравнение, че това е в пъти по-малко от обявените от ЦСКА 14 милиона лева.

„Знаем, че последната крачка е най-трудна, сега сме на крачка от Купата, но все още не сме я спечелили. Мотивацията не е така голяма във вторта шестица, но за Купата е друго. Черно море също ще е пределно мотивиран. Мисля, че не трябва да се получава това, което стана със Славия преди няколко години. Ако загубим мача, нека да е защото сме играли слабо, а не защото сме подценили двубоя“, започна Иванов пред ТВ+ по актуланата тема за финала за Купата на България с Черно море.

„Няма да е колегиално да говоря за Черно море. Мисля, че не заслужаваме да сме във втората шестица, но такъв е регламентът. Мандалото хлопна с помощта и на един друг отбор, който в исторически план е правил такива неща. Помним 1999 година един мач с Литекс от 2:0 до 3:2“, каза Гонзо.

„Не исках да говоря, след като отпаднахме от първата шестица за мача на ЦСКА, защото щеше да излезе, че се оправдавам. Затова сега мисля, че бе моментът да кажа тези неща. Не търся помощ от никого“, каза директорът във връзка с изразените от негова страна съмнения в коректността на мача между Ботев и ЦСКА, когато „армейците“ загубиха и така пловдивчани спечелиха място в първата шестица за сметка на Левски. 

„Аз нямам против ЦСКА като отбор. Имам много приятели от там. Но смятам, че съперничеството между двата отбора трябва да е на терена. Мисля, че в лагера на ЦСКА омразата е повече от любовта към отбора им. Аз не мога да направя така, че моят отбор да загуби, за да пострада друг“.

„Мисля, че Левски е по-добър от Лудогорец. Лудогорец е може би по-добре финансово, но смятам, че в нашия клуб, въпреки липсата на средства, държим добро ниво. При нас има хора с много опит. Ние мотивираме хората, като ги караме да обичат идеята“.

„Имало е моменти, в които се чувствам сам. Когато загубим, да кажем. Но моята позиция е такава, че аз трябва да поема отговорност. Смятам, че на този етап Стойчо Стоев е най-подходящият човек. Може би трябваше да стане това с Херо, за да намерим точния човек. За мен като спортен директор винаги е било важно Левски да играе добре, а и резултатите идват така. Ако печелиш мачовете без стил на игра, рано или късно всичко се преобръща“, добави Гонзо.

„Аз работя перфектно със Стойчо Стоев. Как той се чувства, може да питате него. Мисля, че намерихме баланса“.

„В първия ми разговор със Стойчо Стоев му обясних неговите ангажименти. Всичко по избора на състав, играчи - той казва. Аз мога да му помогна, ако потърси моето мнение. Всеки трябва да си знае задълженията. Почвам да правя неща, когато треньорът не си върши работата“, допълни Иванов.

„Атмосферата в съблекалнята е добра. Няма шанс аз да съм директор и да няма дисциплина. Тук не е казарма. Играчите са изключителни професионалисти, спазват вътрешния правилник“.

„Не смятам, че има връщане с Гикиевич, при все, че той отправи реплики към Стоев. Треньорът трябва да е номер 1 в съблекалнята. Треньорът винаги е прав и всеки трябва да се съобразява с него. Без значение за кой играч става дума“.

„Футболистите на Левски винаги трябва да играят под напрежение. Сега, откакто сме във втората шестица, трудно можем да мотивираме така играчите. Мисля, че загубихме от това, че не сме в първата шестица. Футболът също загуби“, коментира легендарната деветка на Левски.

„Ние всеки ден се опитваме да подобряваме нещата в клуба. Това е всекидневно. Ние се стремим към това. Не всеки път се получава, защото, когато работиш с хора, всеки си има свое мислене. Ние обаче се стремим всички да гледаме в една посока. Когато няма пари, най-важна е дисциплината“.

„Хубавото е, че продължихме за финала. Това дава мотивация на играчите да работят здраво още месец, за да играят на високо ниво. За да се представим добре на финала, играчите трябва да държат ниво и да се борят, за да влязат подготвени в решителния мач. Трудно е, защото няма пари, а става дума за млади момчета. Затова заслужават още повече уважение. Моята работа като директор е да направя структура. Постоянно говоря с Иво Тонев и Тодор Батков, но нещата не се получават. Аз се опитвам да държа атмосферата. Не мога да позволя футболистите да излизат с обърнати джобове, но ако нещата продължават така, няма да може да задържим този отбор. Всичко зависи от финансирането. В момента нашият бюджет е по-малък от на останалите отбори, които се борят за първите места. Нашият бюджет е 6 милиона лева. От това, което обявиха от ЦСКА, там е 14 милиона лева. Нали разбирате каква е моята задача? Но всички негативи, аз съм ги изтърпял. Аз съм имал тежки моменти и като играч. Целият стадион ме е освирквал. Не съм казал, че съм най-знаещият и най-можещият, но имам желание и давам всичко. Ако феновете искат да помагат, тяхната помощ е да са на стадиона. Ако на всеки мач стадионът е поне на половина пълен от това, което бе на Лудогорец, ще могат да помогнат, като си купят билет. Мисля, че 50% от успеха срещу Лудогорец дойде от феновете“.

„Аз си пожелавам да запазим отбора. Тази година трябва да бъде преходна. Искам да вземем Купата, но най-важното е да изградим отбора. Мисля, че с още двама-трима нови привлечени, може догодина дори с по-малък бюджет да се борим за титлата“, завърши Иванов.