Наставникът на Левски Георги Иванов-Гонзо демонстрира сериозно самочувствие в навечерието на мача с ЦСКА в събота. Двубоят е от 16:00 часа и ще бъде излъчван директно с картина на Gong.bg, в ефира на "Нова телевизия", както и пряко по "Дарик радио".

Треньорът на "сините" твърди, че самият той няма как да е притеснен от съперника, защото 15 години головете и победите над него са му носили само радост. Иванов се е постарал да предаде това настроение и на играчите си. Ето какво сподели наставникът на пресконференцията преди мача:

"Състоянието на Наджиб Амари се подобрява, от няколко дни тренира с отбора. Ще преценяваме дали ще участва в мача. Другите нямат проблеми и всеки един от тях може да се появи на терена." 

"Опитваме се през цялата седмица да сваляме напрежението, играчите сами се мотивират. Аз лично не се притеснявам от ЦСКА по никакъв начин, отбор който 15 години ми е носил голяма радост, когато съм играл срещу тях. Имах притеснения, когато преди няколко години щяха да ги закрият, но това е в кръга на шегата."

"Този мач, който се игра преди два-три месеца ще е различен от утре. Смятам, че ЦСКА се фаворизира малко, което е нормално, защото няколко мача нямат загуба. За да спрем тази серия срещу тях, трябва да играем добре." 

"Всеки един треньор прави така, че да има момент на изненада. Отборите се познават добре. Тези мачове са игра на грешки, няма какво да се лъжем. Надявам се нашите футболисти да покажат нивото, което имат и което показаха срещу Лудогорец." 

"За вас журналистите и за феновете този мач е по-различен. За нас е нормален мач, не мислим в какви серии са, искаме да спечелим мача. Независимо кой е противникът, искаме да го бием и за това се готвим. При цялото ми уважение към ЦСКА, ние имаме силите да победим." 

"Не искам да коментирам рефера преди да се е случило нещо. Ако е добър професионалист, ще свири безпристрастно, ще го гледа цяла България. Феновете сигурно са засегнати, защото в последните мачове ни порязаха. От там идват нашите притеснения за съдията, но той трябва да се справи. Задължен е." 

"Независимо кой футболист започне, ще бъде мотивиран да победи. Гледам моментното състояние в тренировки и мачове и тогава преценявам кой да влезе. За мен всички футболисти са равни, обичам и уважавам всеки един от тях. Ще започне този, който е в най-добро състояние, всеки има шанс да започне в мача."

"Съвети не приемам в момента от никого. Ако коментирам нещо с Херо, това е за бъдещата му работа от 1 януари. Дотогава няма как някой да ми влияе и да ми казва какво да правя."

"Левски има много качества, но най-важното е да сме уверени като отбор и феновете да са с нас. Играчите са подготвени какво да очакват, мотивацията трябва да е точно определена, а не да прегарят. Чисто психологическо сме ги подготвили. Този мач е игра на нерви и можем да ги надиграем, когато главите им са чисти." 

"Аз нямам проблеми да се изправя, срещу когото и да е. Трябва да налагаме своя стил, независимо срещу кой отбор. От нас зависи всичко до началото на мача, а на терена зависи от тях да изпълняват указанията", сподели Георги Иванов в навечерието на вечното дерби.