Нападателят на Левски Лукаш Гикиевич говори пред медиите в родината си за отстраняването от състава на "сините". Той очаква всичко да е наред за него и скоро да се върне в първия отбор. 

Трябва да се отбележи обаче, че интервюто му е дадено буквално минути преди наставникът на столичани Стойчо Стоев да обяви на пресконференция, че вече няма да използва поляка занапред. 

"Всичко е наред, не е толкова сериозен скандал, колкото се раздуха по медиите. Очаквам до няколко дни всичко да е наред и всичко да е, както беше преди. Няма какво повече да коментирам тази тема", сподели Гикиевич пред onet.pl. 

Той говори още за дневния си режим, откакто е в София, за впечатленията си от отбора, както и за информациите, които го свързваха с напускане на "Георги Аспарухов" през лятото. 

"В този отбор има доста качествени играчи, с които сме в много добри отношения. Хубавото е, че тук няма разделение на групички, както е било в някои други от бившите ми отбори. Всички се опитваме да се разбираме на един език."

"София пък е много хубав град, но не е по-различен от всеки по-голям в света. Има много трафик, но това не ме интересува, защото моят режим е ясен. Аз тренирам, прибирам се, тренирам и пак се прибирам. Когато съм свободен, понякога само пия кафе с приятели и това е."

"Колкото до договора ми, аз имам още една година от него и смятам да го изпълня до края му. А в Полша написахте голяма лъжа за мен - че съм щял да се връщам в Шльонск и агентът ми преговарял с тях. Най-малкото, аз нямам личен мениджър...", сподели още Гикиевич.