Очакваният нов нападател на Левски Лукаш Гикевич кацна в София с полет от Ларнака. Таранът бе изненадан от огромния медиен интерес. На аерогарата го чакаха телевизионни екипи, фотографи и представители на водещите спортни сайтове у нас.

„Утре трябва да мина прегледи и най-късно вдругиден да подпиша за година и половина. Знам доста неща за Левски, говорих с приятели, един от тях играе в Лех Познан и е участвал в мача между двата отбора, който завърши 2:2.“

Лукаш Гикевич

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Левски е известен отбор с чудесни фенове. Мисля, че съм в добро физическо състояние, даже в последните дни се наложи да тренирам по два-три пъти на ден. Готов съм да стартирам тренировки с отбора“, сподели Гикевич пред Гонг на аерогара София.

„За мен не е важно да бележа, а в края на сезона Левски да се класира за Европа. Не е важно кой вкара. Най-важен е Левски, защото знам, че това е голям клуб с много фенове и трябва да играе в Европа. Не е вярно, че Петев ме е препоръчал на Левски. Прочетох такова нещо в кипърските вестници. Истината е, че разговарях веднъж с треньора (Петев – б.р.). Информирах се предимно от приятели. Разговорите ги водех със спортния директор на Левски“, каза още той.