"Изключително много съжалявам за този нелеп инцидент, който се случи в Сливен. Напълно осъзнавам грешката си и съм готов да понеса последствията за себе си", заяви капитанът на младежкия национален отбор Георги Терзиев по повод на пътния инцидент, при който на 19 май в Сливен блъсна с колата си 16-годишно момиче на пешеходна пътека.

Защитникът, който попада в плановете и на националния селекционер Любослав Пенев, даде своето становище за официалния сайт на БФС. "Ще направя всичко възможно, за да съдействам за пълното възстановяване на момичето и няма да избягам от своята отговорност, както по време на целия процес на лечение, така и след това", каза още бранителят.

"Грешката, която допуснах, трябва да бъде пример за всички шофьори, за да може заедно да допринесем за по-голямата безопасност на пътя и за намаляването на произшествията. За съжаление е напълно вярно, че много често в България се подценяват правата на пешеходците, а от това страдат невинни хора и техните близки", добави Терзиев.

"Още веднъж искам да изразя искреното си съжаление за инцидента, да пожелая скорошно възстановяване на пострадалото момиче и да призова за по-отговорно поведение на пътя от страна на всички шофьори", завърши защитникът на бургаския Черноморец.