Ръководството на ЦСКА обяви, че ще плати изисканата комисиона от чуждестранния мениджър Карлош Гонсалвеш, който е представлявал един от чуждестранните играчи на тима по времето на ерата "Титан". Става въпрос за ганаеца Уилиям Тиеро.

Халфът дойде на "Армията" през 2010 г. от португалския шампионат, но изкара само един полусезон там. В него той изигра само осем двубоя, в които не успя да се разпише и впоследствие замина пак за Португалия. 

ФИФА разпореди на импресариото да бъдат изплатени 80 хил. евро, иначе на "червените" ще бъдат отнети три точки. Крайният срок за това плащане беше днес, но от клуба твърдят, че другата седмица ще стане ясно каква сума и в какви срокове ще бъде платена. От ЦСКА твърдят, че през януари са плащали някакви части от дълга.

Ето и пълния текст на съобщението на сайта на ЦСКА, касаещ казуса с комисионата на чуждестранния мениджър:

"Информираме, че случаят Гонсалвеш е един от останалите петнадесет особено скандални случаи за комисионни или плащания за футболисти, които никога не са играли в ЦСКА или са изиграли само по няколко мача. Всички тези случаи са на специално разглеждане от ФИФА, а някои от тях се намират в Спортно арбитражния съд в Лозана."

"За наше съжаление, решението по случая Гонсалвеш е взето от ФИФА преди ЦСКА да информира световната организация за криминалния характер на споменатите сделки. Ето защо ЦСКА не възразява да плати подписаната от бившето ръководство комисионна."

Окончателният размер и срок за плащане (част от сумата е платена през януари), ще бъде уточнен следващата седмица. Ръководството на ЦСКА, което пое съдбата на клуба през юли 2013 г., консултира всеки отделен случай от скандалния списък на сделки съвместно с представители на ФИФА и БФС", написаха от клуба.