"Мога да го обявя официално, ЦСКА няма да участва в Европа през следващия сезон, но според мен са достатъчно добри шансовете Апелативната комисия да одобри жалбата ни за А група, обяви мажоритарният собственик на "червените" Ивайло Манджуков след днешната среща с феновете.

Манджуков и Милко Георгиев разговаряха повече от 2 часа с около 300 привърженици на "армейците" на стадион "Българска армия", след което първият разкри подробности около различните варианти за бъдещето на клуба.

"До окончателно решение не сме стигнали, но като за първи дискусионен форум мисля, че беше ползотворна срещата. Ще бъда максимално откровен, не съм очаквал повече хора, тъй като ситуацията в ЦСКА е меко казано нестабилна. Най-важните неща, които си казахме, бяха свързани, естествено, с бъдещето на клуба и по-конкретно скорошното бъдеще, какво ще се случи в следващите 2-3 седмици. Нека първо изчакаме решението на апелативната комисия, ние в понеделник ще внесем жалбата. От решението на Апелативната комисия, от там нататък има няколко варианта, които бихме могли да осъществим. Лично аз бих желал да се направи още един дискусионен форум, тъй като ЦСКА се намира в един исторически момент, където трябва да се вземе историческо решение", коментира той.

"Продължаване и оздравяване на сегашното дружество е най-добрият вариант от гледна точка на морал и етика, но не бих казал, че е най-безболезнен, поради простата причина, че в момента няма крупен инвеститор, който да застане зад каквато и да е била оздравителна програма и стратегия. За мен на този етап вече не може да се мисли за това. Алтернативата, разбира се, е ново дружество", обясни Манджуков.

"Не съм аз този, който ще фалира ЦСКА. Работя по план за оздравяването на клуба", категоричен бе Ивайло Манджуков.

Той коментира и желанието на бизнесмена Дениз Кизилоз за купи клуба. "Имах два разговора с въпросния господин, твърдя, че те бяха меко казано несериозни, тъй като, когато даден бизнесмен, за какъвто се окачествява въпросния господин, има сериозни намерения към такъв клуб, който е национална институция, първото нещо е да направи един "letter of intent", или писмо за намерение. След което трябва да се предоставят "proof of funds" или т.н. финансови гаранции. За мен на този етап този вариант е неосъществим, тъй като никога не е съществувал сам по себе си. Проведохме една среща в лобито на хотел Хилтън, в присъствието и на г-н Тодоров, коментирайки с г-н Дениз евентуалните ни бъдещи взаимоотношения. Ние споменахме, че срочните плащания, които трябва да се направят са в рамките на 650 хиляди".

Манджуков разкри, че до понеделник ще стане ясно кой ще е новият изпълнителен директор на ЦСКА. "За съжаление, в момента не мога да ви кажа за име, което ще бъде заместник на г-н Тодоров. Да, мислено е, най-късно в понеделник ще ви бъде обявено. Аз не знам как г-н Тодоров, който за мен е един интелигентен човек и аз имам отлични впечатления от него, на каква база е дал това определение, че е рискова, след като той не е запознат с тази стратегия. Ако беше днес присъствал, щеше да е малко по-запознат".

Манджуков подчерта, че новите собственици на отбора нямат никаква вина за проблемите с лиценза. "Според регламентивните изисквания на УЕФА, всички документи и всички договори по разсрочване на задължения е трябвало да бъдат внесени до 31 март. От тук нататък какво мога аз, като мажоритарен собственик на акциите, да направя повече? Къде точно е вината на сегашните мажоритарни собственици, ако Апелативната комисия не одобри нашата жалба? По какъв начин г-н Ивайло Манджуков и г-н Милко Георгиев биха могли да бъдат отговорни, след като към дата 31 март ние не сме били мажоритарни собственици? Ние в момента няма как да реагираме, това са процеси, които няма как да зависят".

"Сега мога да го обявя официално, ЦСКА няма да участва в Европа през следващия сезон. Не мога да гадая какви са шансовете Апелативната комисия да одобри жалбата ни, според мен са достатъчно добри", каза той.

Мажоритарният акционер на ЦСКА разкри, че се водят преговори с Любослав Пенев за продължаване на неговия договор, но до този момент няма нищо окончателно. /БГНЕС