Тази събота синоптиците предвиждат максимална температура в София 4 и минимална -1 градуса. Това със сигурност ще бъде извинение №1 за  мнозина почитатели на футбола да не са част от най-голямото дебри на  България. Но температурата не е извинение и оправдание. За истинските привърженици на Левски и ЦСКА слънце, сняг, дъжд, мъгла, пек и студ са едно и също щом играе любимият отбор и то срещу големия съперник. 

Последните години хората по стадионите намаляха значително, но Лудогорец показа, че все още има надежда. Горкият Национален стадион „Васил Левски”, само преди дни е приютил  над 32 000 зрители, а утре ще опустее значително макар да е арена на Вечно дебри.

137-ото издание на сблъсъка Левски – ЦСКА е интересно  спортно-технически, но като присъствие едва ли. ЦСКА е лидер в А група, Левски е в период на възкръсване. Георги Иванов-Гонзо срещу Стойчо Младенов – една истинска футболна синьо-червена класика, която обаче публиката ще предпочете не да наблюдава на живо, а да слуша по радиото или да гледа на топло пред телевизора.

Температурите не са извинение, уважаеми! Ако беше така, то руското първенство щеше да си се играе постоянно на празни трибуни!