Ивайло Стоянов е симпатичен млад мъж от град Петрич. По професия е футболен рефер и поради тази причина в събота вечерта се намираше в Разград. Проста проверка показва, че разстоянието от точка А до точка Б е близо 530 километра. Солидна дистанция за мащабите на България.

Дали поради тази причина, дали заради натовареното лятно движение, или по друг повод, реферът и неговата бригада сътвориха много пакости на „Лудогорец Арена“. Грешките по право бяха все в една и съща посока.

Кирил Домусчиев пропусна мача, защото има важни ангажименти свързани с цената на тока и позицията на бизнеса по този ключов въпрос. Докато той се бори с тези задачи, футболният Левски беше поставен на „електрическия стол“ в Разград.

Мачът започна с няколко груби прояви на звездата Моци. Румънецът първо удари мръсно Борислав Цонев при спряна игра. След това влезе с груб шпагат в краката на Краев. Това бяха поне два жълти картона в рамките на първите десетина минути. В друга държава Моци щеше да е първият, който си е взел душ в съблекалните под едноименната трибуна. Да, ама не. Ивайло Стоянов беше тръгнал на „сватбено пътешествие“...

След трудния старт Левски изравни играта и дори натисна. В края на полувремето „сините“ даже вкараха гол, но съдията не го зачете, а повторенията демонстрираха, че положението е повече от спорно. Тук вината е на Крум Стоилов, който с охота вдигна засадата на Махмудов.

Стигаме до още един ключов момент в мач, който на практика го и реши. В 60-та минута Георги Костадинов и Жуниор Кишада си удариха главите в опит да стигнат до топката. Съдията отсъди нарушение в полза на Лудогорец. По-точното решение беше да спре играта, за да получат и двамата медицинска помощ, а след това тя да продължи със съдийска топка. След този много спорен фаул „зелените“ поведоха благодарение на хитро и майсторско изпълнение на Марселиньо. Нова грешка и този път в ущърб на Левски...Случайност? Едва ли...

Между другото, ако преброим нарушенията на Светльо Дяков и Лукас Саша ще стане още по-голяма каша, така че си го спестяваме. Изброеното до тук е достатъчно, за да кажем, че Ивайло Стоянов и екипът му ощетиха Левски.

Дали пък наистина е случайност? Не мисля... Ето и причините:

Първи кръг. Левски гостува на Ботев в Коматево. При резултат 1:1 реферът Николай Йорданов и част от бригадата му не видяха удар на Марин в лицето на Борислав Цонев, който в следващите пет минути получаваше помощ извън терена, защото носът му беше разбит. Повторенията показаха, че ударът е директен и стана в наказателното поле. Това е чист фаул, а обикновено се санкционира с картон. Играчът на Ботев Пловдив вече имаше един жълт, така че цветът не е от голямо значение. Нарушение в тази зона на терена означава дузпа. Съдиите замълчаха, а Левски и Ботев завършиха наравно – 1:1. Дузпата не е сигурен гол, но знае ли човек...

След срещата в Пловдив Левски остана без треньор за следващия кръг. ДК към БФС наказа Стойчо Стоев, защото е напускал своята зона. Строго, но справедливо... За сведения на същата комисия изключително симпатичният и възпитан Бруно Рибейро беше на седем метра извън своята техническа зона секунди преди втория гол на Лудогорец срещу Левски. Дали ще накажат португалеца? Не вярвам... Пък и няма защо, такива работи се случват на всеки мач, но санкцията на Стоев беше безумие.

Втори кръг. Дори и на Луната знаят, че Литекс вкара редовен гол на „Герена“, който съдиите не видяха. Вдигна се страхотна олелия, а грешката беше доказана от повторенията. Факт - „оранжевите“ бяха ощетени при 1:0 в полза на Левски. Малко преди тупалката на Асприля удар на Денис Махмудов щеше да счупи ръката на футболист от Литекс. Поддръжката на „Герена“ може да потърси останките от часовника на играча в „оранжево“. Таско Тасков и екипът му не видяха, а какво ли щеше да се случи с мача, ако Левски беше повел с 2:0? До края на срещата Минев беше изгонен заслужено, но Петрус Бомал беше за няколко жълти картона след първия, който му вдигнаха... В края на срещата Таско все пак изгони Малинов, заради реплика, но на това му се вика „след дъжд качулка“.

Ако някой от Левски чете тези редове, нека не си мисли, че всичко е наред. „Сините“ имат две точки от три кръга, а това не е повод за усмивки и похвали. Браво на младите момчета, защото показват характер. Треньорът Стоев обаче има нужда от помощ. Ръководството е задължено да намери няколко читави попълнения. Сагата с картотеките става комична. Не е сериозно Левски да бъде с 15 души в мач срещу Лудогорец. В интерес на истината и с 25 да бяха отишли „сините“, нямаха много шансове. Ивайло Стоянов беше тръгнал на пътешествие. В неговия случай пътешествието беше сватбено. 530 километра са си една огромна дистанция. Може човекът просто да е бил преуморен от тежкото пътуване...