Стойчо Стоев започна ударно своята кариера в Левски. „Сините“ смазаха на два пъти скромния тим на Хасково. Изводите от тези мачове са излишни, защото картината е неясна.

Противникът беше изключително слаб, а в шампионатната среща момчетата на Емил Велев бяха нещо средно между безобразни и скандални. 

Добрата новина за треньорския щаб на Левски е, че зимната подготовка беше удължена. Стоев и екипа му получиха нужната доза спокойствие в началото. Първият истински тест предстои. Третата среща с Хасково ще е удобна да бъдат използвани тези, които играят по-рядко в началото на сезона. Състоянието на „сините“ ще се дискутира в следващите двубои.

Истина е, че Левски играе с настроение. Отборът има потенциал в атака, а привличането на Абди може да се окаже и големият удар в зимната селекция. Футболистът е бърз, техничен и научен. Сомалиецът веднага „се намери“ с Аниете и комбинацията между двамата може да е проблем за опонентите на Левски. Като добавим Бедоя, младият Краев, Гаджев и намиращият се в голова серия Домовчийски, „сините“ вадят потенциал в предни позиции. На този етап все още не сме видели за по-дълго новата „деветка“ - Лукаш Гикиевич, който очевидно е друг тип атакуващ футболист.

Факт е, че въпреки слабият Хасково, „сините“ допускат ситуации пред своята врата. Веруюто на Стойчо Стоев е отборът му да атакува, което е прекрасно, но в определени моменти може да създаде проблеми. Авансът, който програмата даде на Левски може да бъде много полезен. Новият треньор е длъжен да запази настроението и обстановката в своя отбор.

Положително е, че през последните месеци на „Герена“ събраха достойни момчета, които не мрънкат в тежката финансова криза. Ръководството е задължено да закрепи положението, защото човешкото търпение не е безгранично. 

На практика вчера приключи зимната подготовка за Левски. „Сините“ вече ще мислят за мача в Разград с едно малко наум и за гостуването в Хасково, което ще е отличен шанс за ротация в състава.