Берое гостува на ЦСКА в мач от 21-я кръг на А група. Старозагорци показаха много добра игра в първите три мача от годината срещу Лудогорец и Локомотив Пловдив. Сега пред тях предстои ново предизвикателство – гостуване на „Българска Армия“, а традицията сочи, че „зелените“ нямат победа на този стадион. Не само това, но Берое няма победа в първенството вече 25 години срещу ЦСКА. Беройци все още не са си гарантирали класиране в първата шестица, а мачът срещу ЦСКА е много важен за амбициите на отбора. Срещу ЦСКА ще стане ясно дали Берое може да играе сериозна роля в първенството и дали отборът ще има истински аспирации за по-предно класиране в първата шестица, защото Кубертеновият принцип е ясен на всички. А осигурили си място сред първите шест, на Берое ще му предстоят все мачове от висок калибър, било то срещу ЦСКА, Лудогорец, Литекс или Левски.

Последната победа на Берое над ЦСКА за първенство на „А” група датира от далечния вече 18 август 1990 година в Стара Загора. През август 1990 година под ръководството на Борис Ангелов беройци бият с 1:0 предвождания от Димитър Пенев тим на ЦСКА след гол на Тодор Станев в 38 минута. И оттогава чакат следващия си успех. В столицата балансът на Берое е отчайващ: 17 мача – 17 победи за червените при голова разлика 57:7. Наистина, уникално дълга серия, която е без аналог в историята на българския футбол. Трябва да се спомене, че в разглеждания отрязък от време Берое е печелил два пъти срещу ЦСКА, но това се случва в турнира за купата на България. Ако старозагорският клуб има кошмарен съперник, то това със сигурност е ЦСКА и този факт не се обуславя само на актуалната поредица, а и на други подкрепящи я резултати. Заралии никога не са печелили срещу ЦСКА в София. Общият им баланс от визитите на червените е 41 поражения и 5 равенства в общо 46-те двубоя между двата тима в столицата. Головата разлика в тези срещи е 145:30.

Берое ще излезе на „Българска Армия“ в опит да спре тази негативна тенденция. Играчите на Петър Хубчев със сигурност няма да са обременени от нея. Старозагорци трябва да се възползват от голямото напрежение върху отбора воден от Стойчо Младенов и да демонстрират най-доброто, на което са способни. Важно е беройци да играят освободено и да се забавляват на терена. Когато правят това, те печелят.

В първия мач между двата отбора, в Стара Загора, се видя много добре, че Берое не отстъпва на своя съперник. Необходимо е обаче футболистите на Петър Хубчев да играят с необходимото самочувствие, а респектът да го оставят настрана.

За да победи ЦСКА, играчите на Берое трябва да са готови да воюват 90 и повече минути на терена. Всеки един от футболистите трябва да остави сърцето си на терена. Това възпитаниците на Петър Хубчев са доказали, че го могат. Берое разчита на отборната игра и именно тя трябва да изведе „зелените“ до крайния успех на „Българска Армия“.

Берое трябва да е готов за удари под кръста на „Българска Армия“. „Зелените“ трябва да са си научили урока от преди няколко седмици в Разград.

Берое има потенциалът да завърже още повече борбата за титлата, а традициите са за това, за да се нарушават!

Мачът от 21-я кръг на А група е от 17 часа и можете да го проследите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.