Берое отпадна от турнира за Купата на България, след като бе отстранен от Лудогорец. Както казва клишето, Берое падна прав. Факт е, че старозагорци се представиха много достойно срещу Лудогорец, но също така е факт, че отпаднаха от надпреварата. Причините за това са много и от различен характер. По-важното е Берое да не свали гарда, защото подобна загуба, като тази в Разград, е болезнена, много болезнена. Затова говорят и думите на Владимир Зафиров след мача: „...много ни е яд за тази тъпа загуба, която се получи.“ Пред Берое обаче тепърва предстоят важните мачове от сезона и футболистите не могат да си позволяват да свалят гарда. Още в събота Берое се изправя срещу Локомотив Пловдив в решаващ мач, който до голяма степен ще даде отговор на въпроса дали „зелените“ ще бъдат част от първата шестица.

В Берое трябва да оценят положителното от първите два официални мача на отбора за годината срещу шампиона и настоящ носител на Купата на България Лудогорец. Старозагорци в трети мач през сезона играха като равен с равен срещу разградчани. Берое демонстрира много силна игра, както в Стара Загора в първия осминафинален мач, така и в реванша в Разград, въпреки определеното желание на някои фактори да решат бързо нещата в мача. „Зелените“ могат само да съжаляват за многото пропуски, които направиха в домакинството си под Аязмото, които се оказаха в крайна сметка и решаващи. В реванша Берое игра 80 минути с човек по-малко, но през по-голямата част от срещата това не си личеше. Играчите, водени от Петър Хубчев, демонстрираха в тези два мача голямо себераздаване, характер, непримиримост, стремеж към победата. Това е много важно. Както не веднъж Петър Хубчев е казвал, в Берое се разчита на колектива, а не на отделни играчи, които да блестят със своите индивидуалности. Е, в началото на сезона това е налице. Берое играе като един истински юмрук и показа, че може да удря. Отборът обаче е в самото начало на своя път през сезона и гардът не трябва да пада нито за миг, а юмрукът да бъде готов за нов удар.

Пред Берое предстоят три много важни мача срещу Локомотив Пловдив, ЦСКА и Локомотив София, които са преди края на така наречения редовен сезон и преди разделянето на първа и втора шестица. Старозагорци все още не са си осигурили място в първата шестица и домакинствата срещу Локомотив Пловдив и Локомотив София се очертават да бъдат от решаващо значение. „Зелените“ постигнаха две победи срещу тези два отбора през миналата година и сега трябва да затвърдят превъзходството си над тях.

Берое има потенциала за по-силно класиране в края на сезона и е задължително да бъде сред първите шест, за да се бори за челно място. Участие във втората шестица, както през миналия сезон ще бъде негативна тенденция.

Берое трябва да бъде подготвен и за удари под кръста не само от челниците, но и от преките си конкуренти. В Разград много хубаво се видя за какво става дума. Берое не е удобен съперник, защото скача във всеки един мач независимо от съперника.

Берое трябва да реагира по възможно най-добрия начин срещу Локомотив Пловдив. Отпадането за Купата вече е минало и няма нужда от съжаление. Двубоят срещу Локомотив Пловдив със сигурност няма да е лесен.

Берое не трябва да сваля гарда и да бъде готов да удари във всеки един момент.