Левски започна новия сезон в изключително ограничен състав. Селекцията се бави, а бройката налични футболисти е прекалено малка. Всичко това накара треньорите да пуснат Мигел Бедоя много по-рано от предвиденото.

Испанецът беше планиран за игра чак след първите четири кръга. През лятната пауза той прекара цяла седмица в мадридска болница, защото получи нетипично за футболист заболяване. Мигел имаше възпаление на панкреаса, което според патили води до изключително силни болки. Сравнимо е с бъбречна криза. Бедоя, който е със скромни габарити е изгубил пет килограма от теглото си, а на този етап все още не се е върнал в оптималното си състояние. В крайна сметка килограмите са му малко, но сърцето му изглежда огромно.

Испанецът стисна зъби и се жертва в името на Левски. Съмнявам се, че Стойчо Стоев е планирал испанецът да бъде на терена 90 минути срещу Литекс, но обстоятелствата го изискваха. Други футболисти получиха травми, имаха оплаквания и Мигел продължи да стиска зъби. 90 минути в това състояние и при подобен мач е истински подвиг.

Бедоя беше един от „маратонците“ в Левски през миналия сезон. Той не се скатава, не си избира мачовете, а през лятото не изостави „сините“ за разлика от други.

Ръководството на Левски няма право да проспи всичко това. Иво Тонев и Георги Иванов трябва да наградят полузащитника. Призът може да е само един – нов договор и то не с цел поредното ограничаване на бюджета. Настоящият изтича през следващото лято. Нормалните клубове планират тези ходове от рано. Левски трябва да направи същото, защото иначе ще стане като с Аниете, който просто си тръгна след края на контракта.

Испанската двойка в Левски беше разрушена. Антонио в момента вероятно е на плажа или се забавлява на на някоя яхта с телефон в ръка - чакайки оферти. Човекът е свободен агент, а всеки на неговото място е в подобна ситуация. Мигел Бедоя обаче остана в Левски и защитава с чест емблемата. Не се знае дали след една година и той няма да е на плажа в някой хубав курорт далеч от София. Казват, че обича екзотични дестинации. Може да се доверим, защото панкреасът го свил в Мексико.

Новите попълнения са приоритет за шефовете в Левски, но опазването на важните футболисти е също толкова ключова задача...