Третото издание на „7-цата” се пада на 3 март! Но няма да го удряме на почивка, пък е не всичко случило се в последните дни е празнично. Малко да сложим катран в меда.

Скоро бе денят за прошка! Но за БФС той бе със седмица закъснение. Вчера ДК към БФС погали Козмин Моци по главицата. Хубаво го погали, така както майка би погалила малкото си, ако направи някаква малка, невинна беля – например да стане бързо от гърнето, без да свърши докрай работата и мъничко да поизцапа. Леко му се скарваш, след което го погалваш по главицата. Един вид му прощаваш!

Преди няколко години Нджонго Присо предизвика подобни вълнения след един свои червен картон на Лаута, разликата бе само, че се замеси и полицай в цялата дандания. Но Присо бе усмирен едва в участъка в Пловдив, а после отнесе 6 мача наказание от същата тази комисия. Значи, ако наистина хората взели това решение са до такава степен кьорави, че не виждат как Моци показва кукуши на публиката, как после рита каквото е пред очите му, как сяда на скамейката и не иска да се мръдне оттам, ако всичко това им убягва или го преценяват на 3000 лв, то нещата са доста притеснителни. Тази снимка не може да струва три бона! Децата я гледат, нали румънецът бе техен идол?

А излязлата паралелно с решението на ДК декларация на Лудогорец, приличаща на уговорена акция, имаща за цел да си помислим, колко сурово всъщност е наказан Моци, е смешна. Това е все едно, някой мъж да извърши някакво престъпление, хайде нещо по-дребно, съда/ДК да го оправдае, а в същото време жена му да излезе с обръщение, че заради провинението на мъжа си няма да го пуска в спалнята един месец!

В същото време играчът на ЦСКА Луис Соарес е със спрени права! Ще има ново заседание! Привикват се свидетели! Е – за какво? Ще дойде съдията, страничния, ще ги питат – какво стана? Ами нищо, Соарес посегна на Данчо Тодоров и правилно бе изгонен! Какво повече? Защо е цялата драма и защо пак се набива на очи различния критерий?

От Левски пък са недоволни, че феновете на ЦСКА, които аха за 2 корнера да влязат на терена не са наказани. Ще пускат декларация. От Левски де. Може би и тук малко БФС хвана инерцията от Сирни заговезни.

 

Миналата седмица бях на два мача от ШЛ. Пълно разочарование от театралната публика на Сити и Арсенал. По трибуните е пълно с туристи, като нас  Във важни моменти от мача няма кой да даде тон, да призове за подкрепа, да надъха. След мача, едно спокойно източване на десетки хиляди, разговори, смях. Отборът им е загубил? Ми, какво от това, нали скоро идва следващия мач? В България за същото почва рязане на вени. Понякога и на греди!

 

Иначе А група се поднови по интересен начин. Ето ви любопитна статистика – за 6 мача, 6 домакински победи с голова разлика 19:0! А сред гостуващите тимове се срещаха славни имена като ЦСКА, Лудогорец, Славия, Локо Пд... В оставащите два кръга от редовния сезон има страшно много интрига. Ще видите – тепърва предстоят интересните резултати! А терените в Ловеч и този в „Надежда” вече сериозно втрещяват! Александър Томов пусна готин лаф: Това е терен за бягане с камили на пясък! Но нали сме се разбрали, в подобни ситуации да казваме: на кой му пука?

 

Преди три-четири седмици в Gong.bg пуснахме анкета, питаща дали има вероятност Борусия Д да изпадне от Бундеслигата? Тогава наистина съществуваше подобна възможност. Сега с четири поредни победи, вече всички са убедени, че това няма как да се случи. За феновете на жълто-черните дойде време за усмивки, ето няколко кадъра и от спечеленото рурско дерби срещу Шалке.

източник: Gulliver/GettyImages

източник: Gulliver/GettyImages

източник: Gulliver/GettyImages

източник: Gulliver/GettyImages

 

В четвъртък Ливърпул отпадна от Европа насред стадиона в Истанбул, където през 2005 не само превзе Стария континент, но го направи по начин, който дълго ще се помни. Сега загубата от Бешикташ бе поредно доказателство, че този Ливърпул не е дори онзи тим, камо ли да прилича на европейското страшилище отпреди десетилетия. Въпреки това, няколко дни по-късно червените се хвърлиха юнашки и биха шампионите Манчестър Сити. Показаха стръв, амбиция, нещото което продължава да липсва на играчите в родните клубове и те се чудят защо не идват да ги гледат, пък видите ли, ей там в Англия, дънят се като за световно, а стадионите им пак пълни. Еми, ето затова! Но друг е акцентът от Ливърпул – Сити.

Фен на мърсисайдци реши да пусне видео от победния гол на Коутиньо. Дотук добре. Само че, вместо в Youtube да речем, човека го е пуснал в един от най-популярните порно-сайтове Pornhub.

Постигнатият успех е страхотен! Едва ли скоро там е имало секс-клипче което да е гледано над 6 милиона пъти! Поне толкова показваше броячката до вчера...

 

Мастодонта на социалистическата спортна преса „Советский спорт” размаха пръст! Видя спад във формата на Мария Шарапова, а за главен виновник бе посочен нейният възлюбен Григор Димитров. "Този вирус заплашва любимата на Маша пролетна част от сезона. Мария рядко играе на малки турнири и това е добър филтър за големите тенисистки. Миналата година по това време тя почива, а след това спечели в Щутгарт, Мадрид и Париж 3,5 млн. долара от наградни фондове. Тази година обаче графикът й се наруши. Не издържа и организмът й", пише "Советский спорт". Всъщност да не си помислите, че са оприличили Гришо на вирус. Не, става въпрос за стомашния вирус повалил Маша на турнира в Акапулко. Но сякаш „Советский спорт” прави именно тази метафора, предричайки тепърва неуспехи за тенисистката, причината за които ще бъде българина.

Хм, любопитно. Ние пък в България отдавна си мислехме тъкмо обратното!

източник: Gulliver/Getty Images

 

Три фотоса за финал.

Единият световноизвестен кадър. През 1994 година по време на световното в САЩ Щефан Ефенберг бе сменен в мача срещу Южна Корея и направи този жест към публиката. При това го направи с усмивка. Веднага бе изхвърлен от Бундестима!

източник: Gulliver/GettyImages

Един не толкова световноизвестен кадър. Футболистът на Лудогорец Козмин Моци показва не един, а цели два неприлични жеста към противниковата публика. При това за разлика от Ефе нямаше следа от усмивка по лицето му. А трябваше, може би ако Моци знаеше, че всичко това ще му се размине само с 3 бона! Горе-долу една трета от заплатата му, комар го е ухапал!

И един съвсем непопулярен кадър. На него има и неприлични жестове и усмивки. Той обаче не подлежи на каквато и да е санкция, предвид обстановката, където е направен. Той е само за веселба, нали така?

Следвай Ники Александров в личния му профил във Фейсбук