Помощник треньорът на Димитър Димитров – Херо, Петър Колев, заяви на редовната пресконференция преди предстоящия мач срещу Локомотив Пловдив, че новото попълнение на Черноморец Педро Мендеш е под въпрос за срещата от четвъртия кръг.

„От групата за мача със сигурност ще отпаднат невъзстановените Николай Николов, Румен Трифонов и Борислав Балджийски. Новият футболист Педро Мендеш също е под въпрос, тъй като чакаме жълтата му карта и не знаем дали ще успеем да го картотекираме. Той е португалец, на 22 години, играе като външен халф. Играл е в кипърското първенство. Има още един играч, който подписа с нас. Това е Микаел Таварес – футболист с добра визитка. Играл е 4 сезона за Хамбургер. Има и 15 мача за Мидълзбро през миналия сезон. На 29 години е, играе като полузащитник. Надяваме се с тях да вдигнем нивото. Все пак ни остава още един проблематичен пост – този на десен защитник. За момента нямаме такъв вариант, но ще продължим да търсим свободни агенти и след затварянето на трансферния прозорец“, сподели Петър Колев.

„Наблюдавахме отбора на Локомотив Пловдив в мачовете досега. Това е отбор, който действително имаше доста проблеми последно време. Въпреки това те винаги се раздават докрай на терена и по този начин компенсират някои пропуски, които имат като потенциал. Знаете колко важни хора ги напуснаха. Не можем да мислим за някакво подценяване, напротив. Резултатите им показват именно, че са труден противник, особено на чужд терен.“

„Нормално е да има някакво напрежение при нас с оглед на това, че все още нямаме победа. Все пак смятам, че ако стартираме мача добре в първите минути, играчите ще добият нужната увереност, дано отбележим и рано гол, и това ще бъде преодоляно“, добави помощник треньорът.