Младата надежда от школата на Левски Божидар Краев още не е навършил пълнолетие, но не спира да изумява с качествата си европейските издания. Малко след като неговото име се прочу из Стария континент с интереса от страна на Манчестър Сити и Ювентус, той започна да попада във всевъзможни класации на водещи медии. 

Сега анализаторите на сайта sport360.com го наредиха сред десетте най-ярки таланта в Източна Европа. Футболистът на "сините" е третият най-млад от избраните изгряващи звезди на световните футбол от този край на Европа. 

В материала за него пише, че освен споменатия интерес от страна на Манчестър Сити и Ювентус, има такъв и от Барселона. Ето какво пише в анализа на качествата на младока в изданието:

"Не много млади таланти в България могат да се похвалят, че са наречени Наследник на Христо Стоичков. При това от самия Стоичков. Той е технически брилянтен плеймейкър и се е научил на футбол от испанската школа."

"Той има иберийското око за подаване и бързо придвижване с топката, а типично по славянски изпипва естетически отиграванията си и това го прави един от най-обещаващите млади играчи от Източна Европа."

"Манчестър Сити го покани на проби, но по всичко изглежда, че или ще отиде в Испания, или ще последва стъпките на идола си Роберто Баджо по италианските терени", пишат от изданието.