Ботев Пловдив победи Монтана с минималното 1:0 в мач от 11-ия кръг на А група. Победното попадение дойде в 70-ата минута, а автор на победния гол стана Николас Варела в 70-ата минута на срещата.

В 16-ата минута Лъчезар Балтанов нацели гредата зад вратаря Христо Иванов. Малко по-късно Чибамба излезе очи в очи с вратаря на Монтана и не сполучи да се разпише. 

В 28-ата минута Минчев на два пъти стреля към вратата на Ботев, а при втория удар гостите от Монтана протестираха за игра с ръка на играч на пловдивчани в наказателното поле, но съдията Баялцалиев остави играта да продължи.

Седем минути по-късно Кифуети пропусна да открие резултата, след като стреля опасно от няколко метра, но Иванов се намеси добре и изби кълбото.

През втората част Ботев започна вихрено, но така и попадение не падаше. Все пак, логичното се случи и в 70-ата минута Николас Варела се възползва от отлично подаване отдясно на Кифуети и с прецизен удар наказа Иванов.

До края на мача Кифуети пропусна да направи резултата 2:0 в 81-ата минута на срещата, след като неговият удар мина близо до сглобката на вратата на Иванов.

В крайна сметка Ботев постигна 3-та победа в първенството и вече има 12 точки в актива си, колкото има и Монтана.